Milli gururumuz Şipal, 2.turu geçti. AIBA profesyonel boks 69 kilo müsabakalarındaki ikinci maçında  Kenyalı Rayton Okwiri Nduku’yu yenen Onur Şipal, 2016 Olimpiyatları yolunda ikinci sağlam adımını da attı.

Müsabakaya Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde çıkan Onur Şipal Dünya Boks Birliği (AIBA) profesyonel boks 69 kilo müsabakalarında Kenyalı Rayton Okwiri Ndku’yu 6-0 yendi.

AIBA'nın önemli projelerinden biri olan turnuvanın 69 kilo müsabakaları, Azerbaycan'ın Bakü Şehrinde Serhedci Olimpiyat Spor Merkezinde yapıldı. Şipal’i yakinen tanıyan Azerbayncan halkı ‘Onur Şipal’ tezahüratları ve sevgi gösterileriyle yalnız bırakmadı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları vizesi alabilmek için turnuvada bulunan Fenerbahçeli milli sporcu Bayburtlu boksör Onur Şipal, Kenyalı rakibi karşısında üstün bir maç çıkararak altı raundluk maçın altısını da aldı ve Kenyalı Rayton Okwiri Nduku’yu üstün mücadelesinin sonunda mağlup etti.

Maç sonunda bir konuşma yapan Şipal, " Bugün buraya beni desteklemek için gelen tüm Azerbaycan halkına gönülden teşekkür ediyorum. Tüm millet biliyor ki Türkiye’de, Azerbaycan’da kardeştir. Var olun, sağ olun. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

BİRİNCİ OLAN SPORCU OLİMPİYATLARA GİDECEK

Toplam dört ayak üzerinden düzenlenen turnuvayı ilk sırada tamamlayacak sporcu, olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Bu maçla birlikte her sıklette 8 boksörün katılabildiği uluslararası karşılaşmada Türkiye’yi temsil eden 2 boksörden diğer ise 75 kiloda ringlere çıkan Adem Kılıçcı.

Aralık ayında üçüncü ve ocak ayında dördüncü ayak maçlarından sonra Rio vizesi alacak boksörler belli olacak. Profesyonel boks müsabakası olan Dünya Boks Birliği’nin (AIBA) bu müsabakaları dünya şampiyonası niteliği taşıyor.

Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz maçtan sonra yaptığı açıklamada Onur Şipal’in sıkletinde dünyada 8 boksör arasına girmekle büyük bir onur yaşattığını belirtti. Akagündüz, Şipal’in Bakü’de 2. Tur maçını almasını ise büyük bir sevinç ve mutlulukla karşıladığını ifade ederek Şipal'in kalan iki ayağı da geçeceğine inandığını söyledi.