Dernek hakkında bilgi veren Berber derneğin 120 üyesi bulunduğunu belirterek 200 üyeyi hedeflediklerini söyledi.

Üyeleri tarım hayvancılık, hizmet, inşaat sektörü olarak sınıflandırdıklarını belirten Berber, "Dönem dönem üyelerimizi toplantılara çağırıyoruz. Bayburt’taki ekonomik yapıda yapılabilecekleri konuşuyoruz. Üyelerimizi TUSKON aracılığıyla yapılan dünya ticaret köprülerinde işadamları ile buluşturuyoruz. Bu tür etkinliklerin üyelerimizin ufkunu açacağına inanıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı gezilerimiz olsun çevre illerdeki gezilerimiz olsun Bayburt için çalışıyoruz"dedi.

20’den fazla restaurantı bulunan Özel Aba Koleji sponsorlarından Aba Piknik ile Ankara’da görüştüklerini ifade eden Berber, " Aba Piknik Bayburt’ta bir çiftlik kurayım dedi. Bunun için çalışmalar devam ediyor. Geçen aya işadamı İlyas Kılıçoğlu’nu ağırladık. (Kılıçoğlu Makina). Bu Türkiye’de üretimi yapılmayan güneş enerjisinden elektrik üretilen panellerin parçalarını üretmek istiyor. Kendisine organize sanayi bölgesini gezdirdik. Davos Tekstil’i BAYGİAD olarak karşıladık. Amacımız Bayburt’a işadamlarını getirmek ve organize sanayide üretim yapan fabrikaların olmasıdır."diye konuştu.

Yapılan toplantıların Bayburt’un geleceği ve kalkınması adına çok önemli olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, " Biz Bayburt’u beraber yönetelim diyoruz. Eksiklerimizi, projelerimizi, yapabileceklerimizi hep beraber konuşacağız. "dedi ve toplantı için BAYGİAD yönetimine teşekkür etti.

28 ŞUBAT SÜRECİYLE ÜLKENİN GERİYE GİDİŞİNİN TEMELLERİ ATILDI

28 Şubat'ın Türkiye adına kara bir gün olarak hafızalarda yer ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek,  "28 Şubat’ı her yönde siyasi, bürokratik ve ticari yönde, ülkenin geriye gidişinin temellerinin atıldığı gün olarak hatırlıyoruz. Türkiye’de karamsar bir yapı oluşturulmuştu. Siyasi iktidarın yönetimi engellenmeye çalışılmıştı. Bürokratlarımız irticai faaliyetler nedeniyle gözaltına alınmaya başlanmıştı. Başörtüsü takan öğrencilerimiz üniversitelere giremez olmuştu. Yeşil sermaye denilen işadamlarını Türkiye’den göndermek için elden gelen çaba gösterilmişti." dedi.

BAŞÖRTÜLÜ, BAŞÖRTÜSÜZ ÖĞRENCİLERİN TEMİNATIYIZ

28 Şubat’ın kaos ortamından bugünlere gelindiğini ifade eden Özbek, "2001 yılında kurulan siyasi bir irade 2002 yılında güçlü şekilde iktidara gelerek 10 yıldır bu mücadeleyi yapıyor, yapmaya da devam edecek. İnşallah ülkemiz daha demokratik bir şekilde yönetilecektir. Başörtülü öğrenciler okulunda başörtülü okuyacaktır. Sermaye sahipleri istediği ilde istediği alanda faaliyetlerini devam ettirecektir. Başörtüsüz öğrencilerimizin de teminatı biz olacağız. Camiye giden, gitmeyen vatandaşımızın teminatı biz olacağız. Ülke ve demokrasi ancak bu şekilde büyür. Herkesin hayat felsefesi ne ise inşallah bu şekilde yaşamaya devam eder. Bunun teminatının da Ak Parti olduğunu düşünüyorum"diye konuştu.

Atılması gereken adımların olduğunu düşünen Milletvekili Özbek, " Tam demokrasi inşallah bu ülkeye gelecektir. Terör belası inşallah başımızdan gidecektir.  Terör belasının bittiği tama demokrasinin yaşandığı bir ülkede inanıyorum ki 2023 yılında ekonomik olarak dünya devlerinin arasında ilk 10'a gireceğimizden hiç endişemiz yoktur. İnşallah Bayburt'ta bundan gerekli nasibini alacaktır diye temenni ediyorum."

Kurtuluş, vilayet, üniversite, Araklı ve Kop tüneli, kolej, bedava sinema gösterimi gibi Bayburt’ta birlik beraberlik azim ve girişimle gerçekleşen projelerde birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ve bunun mutluluk verdiğini vurgulayan Milletvekili Özbek, Bayburt’taki STK’ların güçlenmesinin de kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

BAYGİAD’I TEBRİK EDİYORUM

‘Bayburt STK’ları güçlendikçe Bayburt’un gücünün artacağına inanıyorum’ diyen Milletvekili Özbek şöyle devam etti: " Ben öncelikle BAYGİAD’ı tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir yer yapmışsınız. Her haliyle Bayburt’a yakışır bir restorasyon/yenileme yapmışsınız burada. Tebrik ediyorum. "dedi.

BAYGİAD’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aba Piknik’in desteğiyle yapılan kolejin Bayburt’taki eğitim oranının yüksekliğine katkı yapacağına da değinen Milletvekili Özbek, " Bayburtlu olan Aba Piknik’e ve onun buraya gelmesine vesile olan,ayrıca Davos Tekstil’in Bayburt’a gelmesinde büyük gayretleri olan BAYGİAD’a teşekkür ediyorum. İnşallah Bayburtlu hemşehrilerimiz Aba Piknik, Bayburt Grup, Tayyib Kömür, Syron, Mamsan, Keskin Gruplar gibi firmalarımızın dünyada büyümesini hep birlikte görürüz. "temennisinde bulundu.

Aba Piknik’in Bayburt’ta çiftlik kurmasına da değinen Milletvekili Özbek, " Son 10 yılda Bayburt’ta kurulan çiftlikler arttı. DAP bölgesinde olmamızdan dolayı çiftçilerimize de devlet desteği olmuştur. DAP projeleri 2012 yılında bitmişti. 2015 yılına kadar hükümetimiz tarafından devam ettirilecek. Bizim asıl bölgemiz DOKAP. Bir tarafta yayla turizmi bir tarafta tarım ve hayvancılık. İkimizde de olmamız gereken bir durumdu. Başbakanımıza kadar coğrafyamızın her iki bölgede de yer almasını gerektiğini ilettik. Tekrar DAP kapsamına alındık. Hayvancılık projeleri 2015 yılına kadar bu kapsamda devam edecektir. Aba Piknik’te bu projelerden yararlanabilir. "

SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİR ÇALIŞMA YAPMIŞLAR

BAYGİAD’a geçen yıl hazırlayıp mecliste kendisine sunulan dosyadan dolayı da teşekkür eden Milletvekili Özbek, " Sözde değil özde bir çalışma yapmışlar. ‘Bayburt’un gelişmesi için yapılması gerekenler şunlardır’ gibisinden ciddi bir dosya ile yanıma geldiler. Ben bundan çok mutlu oldum. Bir milletvekiline bir sivil toplum kuruluşu Bayburt’ta şunları şunları yaparsak çok iyi olur diye bir hazırlık yapmışlar. Başkana ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. "dedi.

Milletvekili Özbek, Bayburt’ta emek gösteren, Bayburt haberlerini dünyaya yayan gazetecilere ise ayrıca teşekkür etti.