Özbek  ''Anneler Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ''Dünyada tek karşılıksız sevgi, bir annenin çocuğuna duyduğu sevgidir. Dünyadaki her insanın sevgi için bir şartı var.  Herkes, şöyle olursan seni severim, böyle yaparsan seni severim mesajını verirken, bir anne ne olursan ol seni sevmeye devam edeceğim der. Yaptıkları için,  emekleri için asla bir karşılık beklemez.

           Her annenin arzu ettiği tek şey çocuklarının mutlu, başarılı ve sağlıklı olduklarını görmek ve istemektir. Her şeyin en güzelini kendisi için değil çocukları için isterler. Hepimizin en çok güvendiği ve başımız sıkıştığında, üzüldüğümüzde, bunaldığımızda sığınacağımız bir liman gibidir annelerimiz.

         Annelik o kadar yüce bir makamdır ki; Peygamberimiz Efendimiz "Cennet annelerin ayakları altındadır." Hadisine, mazhar olmuştur. Hayatlarını bizlere adamış annelerimiz her türlü saygıyı ve en derin sevgiyi hak etmektedirler.

         Hayatlarını çocuklarına adamış, sevginin ve saygının en iyisine layık olan annelerimizin ve yüreği Annelik Duygusuyla dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler gününü kutluyorum.