Bayburt’a 37 km mesafedeki gölette incelemeler yaptıktan sonra bir açıklama yapan Milletvekili Özbek, bu tür göletlerin tarım ve hayvancılığın gelişmesinde büyük önem sahibi olduğunu belirtti.

Milletvekili Özbek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bin Köye Bin Gölet Projesi" kapsamında Bayburt’umuza inşallah 10’dan fazla gölet yaptıracağız. Bu Bayburt tarımına, Bayburt sulamasına büyük bir fayda getirecek.  Bayburt halkının bunu bilmesini istiyorum.  İnşallah bu göletler ve 2 tane baraj çalışmamız Bayburt tarımındaki sulama havzasını ciddi anlamda büyütecektir. Daha verimli bir şekilde yem bitkisi ve daha değişik ürünlerin alınmasına vesile olacaktır. Bu göletlerimiz ve barajlar yapıldıktan sonra Bayburt ikliminde de bir değişiklik olacağına inanıyorum. Köyde yaşayan insanımızın köyde doyması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çayırözü ve Konursu göletimizin yapım ihalesi bitti. Akşar göletimizin ise ihalesi iptal oldu. Tekrar ihalesi yapılacak."

KİTRE GÖLETİ

Kitre köyünün 300 m kuzeyinde bulunan Kitre göletinin yapımına Nisan 2012 tarihinde başlandı. Soğanlı Deresi üzerinde yapılan gölet sulama amaçlı olarak kullanılacak. Göletin gövde dolgu tipi homojen dolgu. 750 bin metreküp su kapasitesine sahip göletin yüksekliği 30 metre. 265 metre uzunluğunda olan göletin dolgu hacmi ise 400 bin metreküp. Göletin toplam maliyeti ise 3 milyon 437 bin lira. Kitre göletiyle brüt 235 hektar alanın sulaması yapılacak.