Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek Kitre köyü halkından susuzluk sıkıntısı çeken Kırkpınar köyü sakinleri için ‘Allah’ın emri’ ile su istedi.

Köy ziyaretleri kapsamında Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yaşar Güneş ile birlikte Kitre köyünü ziyaret eden Milletvekili Özbek, yılın genelinde su sıkıntısı çeken Kırkpınar köyünün su sorununa çözüm bulmak için Kitre köyü sakinleri ile görüştü. Özbek görüşme sırasında köy sakinlerinden ‘Allah’ın emri ile komşu köy Kırkpınarlılara su istiyoruz.’diye konuştu.


Ziyaret kapsamında köylülerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Özbek, milletvekili sayısının 2’ye çıkması için ikametlerini oran olarak en fazla Bayburt’a alan ilk 10 köyün bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını yaz boyunca sürdürdüğü kampanyada belirttiği gibi burada da yineledi.

Özbek daha sonra Kırkpınar köyünün su ihtiyacına değinerek şöyle konuştu: " Köyler arasında içme suyu problemleri öteden beri yaşanıyor. Komşuluk ilişkisi ve Allah rızası için bu içme suyunun Kırkpınar ile paylaşılmasını dile getiriyoruz. Komşusu aç iken bizim tok yatmamız bizim inanç anlayışımıza ters bir şey. Hayvan içme suyu olarak kullanmadığınız zaman bu suyu asıl kullanım hakkını resmi olarak size vermek şartıyla Kırkpınar’a aktarmak istiyoruz. Suyun yetkisi siz de olsa bu konuda ne dersiniz? Suyu açıp kapama yetkisi de siz de olsun. Devletimiz ilk önce insan diyor. Ondan sonra tarım ve hayvancılık geliyor. Biz bu işi rızaya göre yapmak istiyoruz. Bu gün güldüğümüz eski su kavgalarını biliyorsunuz. Bunların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Biz Allah rızası için Allah’ın emriyle sizlerden Kırkpınar’a su istiyoruz. Biz sorunları çözmek insanların ihtiyaçlarının çözümüne yardımcı olmak adına sizlerden Kırkpınar köyüne su istemeye geldik."

Kitre'deki içme suyu köye 5 km uzaklıkta olup Kitre’ye ait olan su Kitreliler ve komşu belde Akşarlılar tarafından hayvanların içmesi için kullanılıyor. Suyun Kırkpınar’a verilmesi ise köy ihtiyar heyetinin kararı ile sonuca bağlanacak.