Öncelikle Soma’da yaşanan Facia sonrasında kaybettiğimiz 301 canı rahmet ve minnetle anıyoruz. Rabbim hepsini şehit olarak kabul eylesin. Ayrıca 4 yıldır yoğun bakımda olan Mavi Marmara gazimiz Uğur Süleyman Söylemez’in de 3 gün önce şehadet haberini aldık. Mevla tüm şehitlerimizi cennetiyle ödüllendirsin,ruhları şad olsun.

Bilindiği gibi, 31 Mayıs 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail komando birliği 9 vatandaşımızı şehit etmiş,57 vatandaşımızda yaralanmıştı. Bu şehitler içerisinde, lise öğrencisi genç kardeşimiz Furkan Doğan’da bulunuyordu. Biz Müs-Der olarak hadisenin 4. yılında Bayburt’umuzdan 100genç kardeşimizi Furkan’ın kabrinin bulunduğu Kayseri’ye götürmeyi, mezarı başında anmayıve bu elim hadiseyi şehidimizin yanı başında katil İsrail devletini telin ederek yâd etmeyive bunu bir eğitim faaliyetine dönüştürmeyi planlıyoruz. Furkan’ın gençlerimiz için model/örnek bir şahsiyet olduğunu düşünüyoruz. Onun 19 yıllık hayat hikâyesinden alacağımız dersler olduğunu, davasına adanmışlığını, hepimizi etkileyen bir yönünün olduğunu düşünüyoruz. Bizler gençlerimize  “genç, iman, şehadet ve cihad” bahsini anlatırken, bu konuda onlarla hasbihal ederken Musab b. Umeyr’i, Hz. Hamza’yı, Fatih Sultan Mehmet’i, Sultan Alparslan’ı ve Selahattin Eyyubi’yi örnek vererek anlatırdık.

Ama bugün, Furkan’ı da bu örnekler içerisine dâhil ediyoruz. Bizimle çağdaş olan, an itibariyle bize daha yakın olan, dün bizim okullarımızda eğitim gören ve bugün hakka yürümüş olan şehidimizi gençlerimizin daha iyi idrak ettiklerini, algıladıklarını ve örnekliğinin daha dikkat çekici olduğunu ifade etmek istiyorum.

Yıllardır Gazze’de ve Filistin’de devam eden Siyonist işgale ve katliamlara dur demek üzere yola çıkan bu milletin vicdanı ve duasıydı Furkan! Bu genç yaşta tüm ümmetin derdini üzerinde hissetmiş, Filistin davasına ve Mescid-i Aksa’ya olan samimi bağlılığını şahadetiyle taçlandırmış, rabbinin çağrısına kulak vererek şahadet mertebesine ulaşmış bir cennet sakasıdır O... Şahadetin kutlu olsun Ey Kardeşim! Mütebessim çehrende açan şahadet çiçeklerini gördükçe ve son anlarında yazdığın şahadet sevdanı okudukça sana gıpta ediyoruz… 

NOT: gençlerimiz Gezi koordinatörü: AdemDurulmuş’a ulaşarak Muvafakat nameleriyle Kayıt yaptırabilir ve bilgi alabilirler. Tel: 05065840310/05455999614