Sahne efektlerinin izleyiciler tarafından büyük beğeni topladığı  11 ilin katıldığı yarışmaya, Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Bayburt Belediye Başkan Vekili Nesumittin Selçuk, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ile vatandaşlar katıldı.

Seydi Doğan, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilerin dini görevlerde başarılı olmalarının bu görevlere getirilmeden önce mesleki, sosyal ve kültürel faaliyetler açısınan iyi şekilde yetiştirmeleri ile mümkün olacağını söyledi.

Bakanlığın bu amaçla her yıl hafızlık, ezan okuma ve Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları düzenlediğini dile getiren Doğan, "Bu yarışmadaki amacımız, kıymetli öğrencilerimizi yarıştırmaktan daha önemlisi onların Kur’an okumadaki şevklerini arttırmak ve azimlerini büyütmektir. Bugün burada kimse kaybetmeyecektir. Herkes kazanacak, çünkü Kur’an okuyan, dinini öğrenen, Allan ile konuşan ve bundan dolayı yarışan insan kaybetmez" dedi.

 

Konuşmalar sonrası Müftü Aksoy’un başkanlığını yaptığı, Prof.Dr. Zeki Yıldırım, Prof. Dr. Mehmet Dağ, Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Öğr. Gör. Yusuf Topyay’ın bulunduğu  jüri önünde Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş ve Tunceli il birincileri Kur’an-ı Kerim okudu.

Yarışmada Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Cavit Karabıyık birinci, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebubekir Aslanhan ikinci, Gümüşhane Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Arif Kazancı üçüncü oldu.

 

Birinci olan Muhammet Cavit Karabıyık’a ödülünü Vali vekili Abdulhamit Karaca, ikinci olan Ebubekir Aslanhan’a ödülünü Belediye Başkan vekili Nesumittin Selçuk, Arif Kazancı’ya ödülünü Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından takdim edildi Ayrıca Bayburt Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği  ve Bayburt Anadolu İmam Hatip Okulundan yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize çeyrek altın hediye edildi.