Yapılan toplantıda;

Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında Ajansımıza sunulan ve Değerlendirme Komisyonu tarafından başarılı bulunan; Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Erzurum’dan Turizm Sağlıklı Katkı projesine; Mavi Beyaz Çizgi Derneği’nin “Palandöken Zirvesinden Dünyaya Merhaba” projesine; Erzurum İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün “Erzurum Yüksek İrtifa Sporcu Kamplarının Tanıtımı” projesine; Erzurum Müze Müdürlüğü’nün “Erzurum Tabyalarına Yürüyüş Organizasyonunun Tanıtımı” projesine Ajans tarafından mali destek sağlanması,

 

Ajansımızın sağlayabileceği mali destek türlerinden olan Güdümlü Proje Desteği çerçevesinde, Ajans 2014 yılı Çalışma Programında yer alan ve ön mutabakat metinleri imzalanan “Erzurum Kültür, Fuar ve Kongre Merkezi” Güdümlü Projesinin kabul edilerek 4,5 milyon TL bütçe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

 

Toplantı bitiminde;

Ajans Yönetim Kurulu ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk COŞKUN’un katılımıyla, ‘’Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik doktora tezi çalışmaları yapılmasına ve Ajans tarafından bu tezlere finansal destek sağlanmasına’’ yönelik işbirliği protokolü imzalandı.