Şingah Mahallesi’nde kırsal bir alanda ne amaçla ve kim tarafından açıldığı belli olmayan bir kör kuyuya düşerek mahsur kalan 4 aylık buzağı, Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Kırsal alanda hayvanlarını otlatırken 4 aylık simental cinsi buzağısının kör kuyuya düştüğünü fark eden buzağı sahibi Mevlüt Oruç’un Bayburt Belediyesi’nden yardım istemesi üzerine olay yerine giden Belediye ekipleri, buzağıyı halatlara bağlayarak kurtardı.

 

Bayburt Belediyesi’ne ait bir iş makinesine bağladıkları halatla buzağıyı düştüğü kuyudan çıkaran Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Çavdar yaptığı açıklamada,  “3–4 aylık simental cinsi bir buzağı, sabahleyin kanal etrafında otlarken 1,5 metre derinlikteki kanala su içmek için kafasını sokması sonucu düşerek mahsur kalmıştır.  Buzağı sahibi Mevlüt Oruç belediyemize müracaat ederek yardım istemesi üzerine Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak olaya tıbbi yöntemlerle müdahale ettik. Öncelikle buzağıya herhangi bir zarar gelmesin diye uyuşturucu iğne aracılığıyla buzağıyı uyuşturduk. Daha sonra fen işlerimize bağlı bir iş makinesi yardımıyla buzağının ayaklarına halat bağlayarak kurtarma faaliyetimizi yaklaşık 20 dakika içerisinde gerçekleştirdik. Şans eseri kuyunun tamamen su dolu olmaması dolayısıyla buzağının sağlığına zarar gelmemiştir”dedi.

 

Düştüğü kuyuda mahsur kalan buzağısının anında ve zararsız bir şekilde kurtarılmasından dolayı buzağı sahibi Mevlüt Oruç,  Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti.