Kopuz Köyündeki törene; Bayburt Valisi Hasan İpek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Defterdarı Orhan Mutluay, Bayburt Gurup Koordinatörü Hikmet Şentürk, Daire Müdürleri, Kopuz Köyü Muhtarı Köksal Solgun ve Köy halkı ile Çocuklar katıldı.

                Kopuz Köyü Çocuk Parkının açılışında bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek; Özellikle şunu belirtmek istiyorum.2003 yılından beri Türkiye’de inanılmaz hamlelere imza atan, Başbakanımız Sayın Recep Erdoğan’ın, başkanlığındaki hükümetlerle bizlere verdiği talimat şu,''İstanbul’da ne varsa Bayburt’un tüm köylerinde de aynı şeyler olacak''Bizimde Hedefimiz ve idealimiz bu yönde, bunu yapmaya çalışıyoruz. Mülki İdare mesleğinde yaklaşık 27 yıldan beri bu meslekteyim ve eski yaptıklarımızı düşündüğümüzde şimdi yaptıklarımız onların çok, çok üstünde, ama biz bunları hiçbir zaman övünç vesilesi olarak göremiyoruz. Niye? Çünkü eksiklerimiz daha çok fazla. Mesela şu karşıda gördüğümüz binaların mimar durumları biz bunları daha güzel görmek istiyoruz. Mesela tüm köylerimizin içindeki yolların, parke ya da asfalt yapılmış olmasıdır.

               Biz Bayburt olarak Türkiye ile kıyasladığımız zaman çok şeyler yapmışız emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ziyeddin Babacan ve şahsında tüm Özel İdare çalışanlarını, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı arkadaşımı ve Kaymakam arkadaşlarımı, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerini, bizden desteklerini esirgemeyen Muhtar ve azalarımızı da tebrik ediyorum. Ama bunların hiçbir tanesini yeterli görmüyoruz. İnanın niçin şu da yok diye hep olaya böyle bakıyoruz.

             Denildi ki 38 köyümüzde bu proje uygulanacak, tüm köylerimizde neden uygulanmıyor diyerek projenin ikincisini yaptık. Artan parayla bir kısmını daha yapıyoruz. Çocuk parkları konusunda şehirdeki çocuklar hangi imkânlardan faydalanıyorsa, köylerdi yaşayan çocuklarda aynı imkânlardan faydalanmalılar. Hatta dünyanın birçok yerinde köyde yaşamak ekstra bir lükstür. Çünkü onlar daha temiz havayı teneffüs ediyorlar, daha sağlıklı gıdalarla besleniyorlar. Bizde bunu mutlaka sağlayacağız, hedefimiz bu yönde. Bu yaptıklarımız bu düşüncelerimiz çerçevesinde çok az şeyler ama bunların birer göstergesidir.

            Bu tesisin ve bundan sonra yapacağımız, yatırımların memleketimize hayırlı olmasını diliyor, çocuklarımıza ve bu gurupta olan tüm köylülerimize hayırlı uğurlu olmasını temini ediyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyor saygıyla selamlıyorum.”

            Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan''Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı SODES programı kapsamında Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yürütülmekte olan ''Çocuk Kuşağı Projesi'' ile merkez ilçe, Demirözü, Aydıntepe ilçeleri olmak üzere toplamda 49 köyde çocukların daha güvenli ve daha sağlıklı bir ortamda oyun oynamalarını sağlayacak oyun parklarına kavuştular. 

            Bir âdetinin KDV dâhil fiyatı 7.080,00 TL olan oyun paklarının 49 Oyun gurubuna toplam 346.920,00 TL ödeme yapılmıştır. Bu Çocuk parklarının sonuncusu Bayburt Merkez Kopuz Köyünde çocukların hizmetine açıldı. Köylerin tespiti yapılırken özellikle daha fazla çocuğun proje kapsamında oluşturulacak alanlardan faydalanabilmesi ve projede fayda-maliyet etkinliğinin sağlanabilmesi için nüfusu 200 üzerinde olan köyler kapsam içerisine dâhil edilmiştir. Projenin tasarlanma aşamasında, çocuk oyun parklarının kurulacağı tüm yerleşim yerlerinde, uygun alanlar tespit edilerek proje uygulaması sırasında ortaya çıkabilecek riskler ortadan kaldırılmıştır. Çocuk oyun gruplarının yerleri tespit edilirken muhakkak tüm çocukların erişebileceği merkezi alanlar olmasına dikkat edilmiş, uygun olan okul bahçeleri çocuk oyun parklarının kurulacağı alanlar olarak belirlenmiştir.

           Proje kapsamında yer alan yerleşim yerlerinde, çocuk oyun parklarından yararlanabilecek yaş aralığında bulunan çocukların sayısı yaklaşık 3000'dir. Dolayısıyla proje, ilde çocuklar arasında fırsat eşitliği sağlama açısından bir ilerleme sağlanmıştır. Devam eden bu projemizin yanı sıra 2012 yılı SODES programı kapsamında teklif edilen “Hep Birlikte oynuyoruz ”İsimli proje ile de 20 adet köyümüze daha çocuk parkı yapımı hedeflenmiştir.”Hep birlikte oynuyoruz “ isimli projemiz DPT (Devlet planlama teşkilatı) tarafından kabul edilmiş olup, 2012-2013 yıllarında uygulanacaktır.Yine kalkınma bakanlığı tarafından finanse edilen ve idaremizce yürütülecek olan “Yaşasın Köyümde Saha Pota ve file “isimli projemizle de 20 köyümüze de Çocuk ve gençlerimizin yararlana bileceği basketbol ve voleybol sahalarının yapımına başlanacaktır.''

            Kopuz Köyü Çocuk Parkı kurdela kesimi ile çocukların akınına uğrarken köy konağındaki yemek ikramı sonrası program sona erdi.