Konuyla ilgili yazılı olarak açıklama yapan Kobal, milli duyguların su istimal edilmek istendiğini anımsatarak, "Türkiye’nin sözde bölünmüş olduğunu   gösteren deli saçması bir harita müsveddesi dağıtılarak vatandaşlarımıza yalanlara dayalı anlatımlar yapılmakta ve milli duyguları su istimal edilmek istenilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği, bütünlüğü ve istiklali ilelebet güçlenerek devam edecek, buna kasteden kim olursa olsun asla başarılı olamayacak ve gereken cezayı da görecektir" dedi.  

Kobal'ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasının tamamı şöyle:

 

Seçim çalışmalarımız büyük bir heyecan, gayret ve sorumluluk anlayışı içinde devam ediyor. İnşallah bu çalışmalarımızı daha da artırarak bütün Bayburtlu hemşerilerimizin teveccühünü kazanmayı ümit ediyoruz.

 

Siyasi partiler olarak hepimizin seçim çalışmalarını ahlak, erdem ve sorumluluk duygusu içinde yürütmemiz gerekir Bu hususa herkesin riayet etmesini talep etme hakkımız olduğu inancındayız.

 

"Milli duygular su istimal edilmek istenmekte"

Ancak, inanmak istemesek de öğreniyoruz ki MHP tarafından yürütülen seçim çalışmaları sırasında Türkiye’nin sözde bölünmüş olduğunu   gösteren deli saçması bir harita müsveddesi dağıtılarak vatandaşlarımıza yalanlara dayalı anlatımlar yapılmakta ve milli duyguları su istimal edilmek istenilmektedir. Türkiye cumhuriyeti Devletinin Birliği, bütünlüğü ve istiklali ilelebet güçlenerek devam edecek, buna kasteden kim olursa olsun asla başarılı olamayacak ve gereken cezayı da görecektir. AK Parti bu milletin birliği, beraberliği ve Kardeşliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığı ve bütünlüğünün hem teminatı; hem de bu davanın Milletle bütünleşmiş bir ortak vicdanıdır.

"Çirkin, yakışıksız"

Bu sebeple, MHP teşkilatları tarafından yapılan bu çirkin, yakışıksız ve hepimizin ortak milli Değerlerini ve birlik ve beraberliğini su istimal eden eylem ve yaklaşımlarını  doğru bulmadığımızı, bu hususta yetkili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağımızı belirtmek isteriz.

 İsteriz ki demokrasi şöleni olarak nitelediğimiz bu seçim çalışmalarında siyasi nezaket ve erdem üstün olsun ve milli meseleler üzerinden su istimale dayanan bir siyaset asla Olmasın. Tüm gayretimiz, tüm çabamız, Daha Güçlü Türkiye ve Daha Güçlü Bayburt içindir.