Yapılan çalışmalar sonucu modern görüntüye kavuşan tarihi çeşmelerdeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. 2012 yılında başlayan çalışmaların önümüzdeki günlerde bitmesi bekleniyor.

 

Beşik tonoz kubbe ile kaplanan çeşmelerin tavandaki iç süslemeleri ise tamamlandı. Tavandan aydınlatılan çeşmelerin kubbe altı süslemeleri de estetik haliyle göz dolduruyor. Şimdiden estetik yapısıyla doyumsuz bir görüntü oluşturan tarihi çeşmelerdeki çalışmaların bitmesiyle Bayburt’a yakışır bir şekilde vatandaşın hizmetine sunulacak.  

 

Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’ta Kırkpaharlar olarak da tanınan tarihi çeşmelerin yeni haliyle kırka tamamlanacağını ifade ederek, "Kırkçeşmeler’i tam manasıyla Bayburt’un turistik bir mekânı haline getiriyoruz. Ağaç ve taş işçiliğin birlikte olduğu estetik bir görüntüye kavuşacak. Kırkçeşmeler’de Bayburt taşı ve Bayburt taş işçiliğini de vurgulayacağız.  40 çeşmemiz olacak. 2013 yılında Kırk çeşmeleri yeni haliyle faaliyete geçireceğiz" dedi.

 

Yapılan çalışmalarla Kırk çeşmelerin suyunu temizlediklerini kaydeden Belediye Başkanı Polat, "Ulu caminin arkasında yapmış olduğumuz çalışmalarla aynı zamanda Kırkçeşmeler’in suyunu da temizledik. Biz caminin arkasındaki duvarı zemine kadar indirdik.  Oraya drenaj borusu döşedik. Oradan artık atık suyun karışma imkânı ve ihtimali kalmadı" diye konuştu.