Özelikle hafta sonu vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Şair Zihni Kent Ormanı ve Yeni Şehir Parkı’nda çalışmalarını artıran Bayburt Belediyesi, bir taraftan bölgede yol çalışması yaparken bir taraftan da düzenleme ve güzelleştirme faaliyetlerine devam ediyor.

 

10 Bin Metrekare Parke Döşenecek

 

Masal Parkı ve Yeni Şehir Parkı’ndan başlamak suretiyle Saklı Cennet projesinin gerçekleşeceği alana kadar yol çalışması başlatan belediye, daha önce yol üzerinde sağlı-sollu bordür çalışması ve filler dolgu çalışması gerçekleştirmişti. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yol üzerinde parke çalışmasını da başlatan Bayburt Belediyesi, ortalama 8 metre enindeki yol üzerinde araç cep alanları oluşturacak. 10 bin metrekare alana sahip olan yolun tamamını kilit parke ile kaplayacak olan belediye, Yeni Şehir Parkı’nın girişini ise çiriş ve çıkış yolunu ayrı olacak şekilde yaparak hizmete sunacak.

 

Attığımız Adımın Gururunu ve Mutluluğunu Yaşıyoruz

 

Bayburt’ta ciddi manada mesire alanı sıkıntısı olduğunu ve bu sıkıntının çözümü için kolları sıvadıklarını belirten Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, daha önce yapılmış olan Yeni Şehir Parkı’nda düzenleme çalışması başlattıklarını ve buna ilave olarak Şair Zihni Kent Ormanı’nı hizmete sunduklarını dile getirdi. “Saklı Cennet” ve “Sessiz Bahçe” projelerinin de hayata geçmesi ile birlikte bu bölgenin Bayburt’un nefes aldığı bir yer olacağını belirten Belediye Başkanı Polat, “Hafta sonu tatillerini geçirmek için şehrimizde en çok tercih edilen bir bölge olan bu alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu bölgeye giriş çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla yol çalışması başlattık. Özellikle hafta sonları burada yoğun bir şekilde araç giriş çıkışı oluyor.

 

Parkın giriş kısmında gerçekleştirdiğimiz hafriyat çalışmasının ardından giriş ve çıkış ayrı olmak üzere başlattığımız yol çalışmasına devam ediyoruz. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve toplam 10 bin metrekare alana sahip olan yolun tamamını kilit parke ile döşüyoruz. Ortalama 8 metre eninde olan yol üzerinde araç cep park alanları oluşturacağız. Hafta sonları piknik yapmak, dinlenmek ve vakit geçirmek için vatandaşlarımızın akınına uğrayan bu alanda attığımız adımın doğru olduğunu, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet etme halinde olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.