Kavcıoğlu: ' Üniversitenin büyümesi demek, Bayburt’un büyümesi demek'

 AK Parti Milletvekili Adayı Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u makamında ziyaret etti.

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Şahap Kavcıoğlu,  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'u ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi'nin büyük bir gelişim içerisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Üniversitemiz büyük bir gelişim içerisinde.  Bu gelişimi kamuoyu ile beraber yakından takip ediyoruz. Yeni fakülteler açılıyor. İlçelerimizde bu dönem yüksekokul bölümleri eğitime başladı. Fiziki olarak yeni kampüs alanındaki biten binalar ve devam inşaatları görüyoruz. Üniversitenin büyümesi demek, Bayburt’un büyümesi demek, öğrenci demek, akademik personel demek, Bayburt ekonomisine katkı demek, bu güzel gelişmelerden dolayı sayın rektörümüze bizzat teşekkür ediyorum. Yeni akademik yılınızın hayırlı olmasını diliyorum."

Coşkun: " Üniversitemize önemli katkıları olmuştur"

Rektör Coşkun ise, “ Şahap Kavcıoğlu ismi üniversite

camiamızda bilinmeyen bir isim değildir. Özellikle Sayın Kavcıoğlu’nun özel çabaları ile Bayburt Vakfı’nın üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Üniversitemizin kütüphanesinde, yabancı dil merkezi kurulmasında, rektörlük binasının yapılmasında Bayburt Vakfı’nın katkıları vardır. Bunların yanında vakıf üyesi merhum Kazım Erdem Bey’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını yapması hususunda Şahap beyin özel gayretine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bayburt Üniversitesi bu yıl 8 bin öğrenci ile eğitime başladı, 2016 yılında Sağlık Bilimleri ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültelerinin de öğrenci almasıyla 10 bin rakamına ulaşacak, 2019 yılında 15 bin öğrenci sayımızı da aşacağız. Şehirlerde üniversiteler kendi enerjileri ile gelişim sağlayamaz, şehrin tüm dinamikleri ile bunu başarabiliriz, bu dinamiklerin en büyük ayağı da şehrin siyasi temsilcileridir. Bayburt Vakfı'ndaki ilginizi ve alakanızı, siyasetteki görevinizde ve bundan sonra alacağınız görevlerde de artarak devam edeceğinden hiç şüphemiz yok” dedi.