Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Çorum Gazeteciler Başkanı Şevket Erzen, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, planlaması bir süre önce Samsun ve Kastamonu’da yapılan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzere Trabzon’da bir araya geldi.

Yoğun işleri nedeniyle toplantıya katılamayan Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaarslan ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Cengiz Demirel’de tele konferans yoluyla toplantıya katılıp kuruluş çalışmalarına destek verdi.

Trabzon’daki toplantıda, daha önce hazırlanan tüzük ve dernek kuruluş bildirgelerini imzalayan Cemiyet Başkanları, Trabzon Dernekler İl Müdürlüğü’nce istenen evrakları illerinde tamamlayıp gönderdikten sonra, resmi başvurunun yapılması kararlaştırıldı. Bu arada Federasyonun geçici yönetim kurulu da belirlendi. Merkezi Trabzon olacak Federasyonun kurucu Başkanlığı’nı Ergun Ata, Başkan Yardımcılıklarını Şevket Erzen ve İsmail Temiz, Genel Sekreterliğini Yaşar Yıldız, Mali Sekreterliği’ni ise Tolga Gül üstlendi. 
Tolplantıya Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti