Ak Parti İl Başkanı Yusuf ELÇİ Kandil Mesajı

Peygamber efendimizin ve ashabının yaşadığı devrin, insanlık tarihinin en mutlu, en adaletli ve en huzurlu yaşam devri olduğuna değinen İl Başkanı Yusuf ELÇİ mesajında şu ifadelere yer verdi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili, insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır. Onun sünnetlerini yaşamak ve anlamak doğru yolda ilerlemenin en büyük teminatıdır 

Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak bu mübarek gece için önceliklerimizden olmalıdır.

Ellerin duaya, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarımızın kabul olmasını diliyorum.

Mevlid Kandili vesilesiyle, ülkemiz ve tüm İslam coğrafyasında, şefkat, sevgi, hoşgörü ve huzur ikliminin hâkim olmasını diler, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını niyaz ederim. 

 Belediye Başkanı Polat’ın Mevlit Kandili Mesajı

 

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kandillerin sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.

 

Mevlid Kandili nedeniyle tebrik mesajı yayınlayan Başkan Polat, “İki cihan Peygamber’inin dünyaya teşriflerinin yıldönümünde, O’nun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerekiyor” dedi.

 

Belediye Başkanı Polat mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Kâinatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlid Kandili’nde, yeryüzü onun nuruyla aydınlanmış, insanlık barış ve huzur bulmuştur. Barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi ise peygamber sevgisidir. O rahmet peygamberi; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir.

 

O’nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımızı güncelleştirmeliyiz.

 

Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzur, sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz.

 

Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor; ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olması temenni ediyorum”