Bayburt’ta Kadir Gecesi’ni idrak etmek için camilere akın eden vatandaşlarımız, bin aydan daha hayırlı olarak bilinen geceyi en güzel şekilde ihya etmeye çalıştılar.

Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi verilen Kadir Gecesi nedeniyle Bayburtlular özellikle Yakutiye ve Ulu Cami'ye akın etti. Camilerin içi kısa sürede dolunca, ulu mabedlerin bahçesi ve etrafındaki yollarda saf tutuldu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı Yakutiye ve Ulu Cami’nin etrafında bile yer bulamayan birçok insan başka camilere gitmek zorunda kaldı.

Ulu Bahçe’de Manevi Coşku

Bayburt’un en büyük camisi olan Ulu Camii'de, her zaman olduğu gibi Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde ihya etmek isteyen Bayburtlularla dolup taştı. Caminin içi tamamen dolunca, cemaat Ulu Bahçe’de saf tutarak cami imamına uydu. Yüzlerle Müminin birlikte namaz kıldığı Ulu Bahçe manevi bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Cami çevresinde bile namaz kılacak yer bulamayan birçok insan ise çevredeki diğer camilere gitmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar Kadir gecesinin bereketinden yararlanmak için Ulu Cami'ye geldiklerini ancak yer bulamadıklarını dile getirdiler. Bayburt’ta Ulu Cami, Yakutiye Camii ve Tuzcuzade Cami gibi birçok camide de aynı yoğunluğun yaşandığı gözlendi.

Dualarda Zulme Maruz Kalan Müminler Unutulmadı

Bayburtluların huşu içerisinde idrak ettiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde af ve mağfiret için ellerini semaya kaldıran Müminler, gecenin duahanlığını yapan Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un dünyanın birçok yerinde zulme maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için de ettiği dualara gözyaşlarıyla birlikte âmin dediler. 

İnsanlara dünya ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren, beşeriyyeti karanlıklardan çıkarıp aydınlığa kavuşturan dinimizin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı Kadir Gecesi’ni fırsat bilen Genç yaşlı yüzlerce Müslüman, af ve mağfiret için ellerini semaya kaldırırken, özellikle Ramazan ayına girdiğimiz günden beri dünyanın birçok yerinde zalimlerin zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimizi de dualarında unutmadılar.

Bayburt Belediyesi Geleneğini Bozmadı

Her kandil gecesinde olduğu gibi Kadir Gecesi’nde de geleneğini bozmayan Bayburt Belediyesi, Teravih namazının ardından vatandaşlara, kandil simidi dağıttı.

Ulu Bahçe’de Teravih namazı sonrası stant kurarak vatandaşları bekleyen belediye personeli,  namazdan çıkan vatandaşların kandilini tebrik ederek, kandil simidi dağıttı. 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ında katıldığı kandil simidi dağıtımında Ulu Camii önünde Teravih namazı sonrası stant kurarak vatandaşları bekleyen belediye ekipleri, kandil simitlerini namazdan çıkan vatandaşlara tek tek ikram etti. Gerçekleştirilen faaliyetten dolayı vatandaşların oldukça mutlu oldukları gözlenirken, bazı vatandaşlar, uygulamadan dolayı Başkan Polat ve belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.