2 gün süren eğitimin sonunda kursa katılan toplam 20 itfaiye personeli düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Kursu birincilikle bitiren itfaiye personeli Vehbi Sarı’ya sertifikasını veren Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçkan, “İl Sağlık Müdürlüğü ile Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün tertiplemiş olduğu temel ilkyardım uygulamalarından dolayı her iki kurumada teşekkürlerimi arz ediyorum. Hepinizin malumu sel, çığ, yangın, trafik kazası gibi her türlü afetlerde ilk aranılan kurum itfaiyedir. Bundan dolayı bazı sağlık konularında yaptığınız bilgilendirmeler bizleri onure etti.

 

Bu temel bilgiler itfaiye erlerinin olmazsa olmazlarından biridir. İnşallah bundan sonraki görevinizi daha ideal ve daha bilinçli şekilde yaparsınız. Bu da bir Bayburtlu olarak hepimizi mutlu eder. Hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Programda bir teşekkür konuşması yapan İtfaiye Müdürü Haluk Akkoyunlu, “Temel ilkyardım uygulamaları eğitim programını, iki günlük süreç içerisinde bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

 

Öncelikle bu kursun bizlere sağlanmasında emeği geçen başta 112 İl Sağlık Şube Müdürümüz Hüseyin Birgül kardeşime, yine bu programda görev alan Seyhan Özden, Çağla Parlak ve Kübra Gazioğlu kardeşlerime katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Törene katılan Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Bilgin ise, hasta ve yaralının yaşam şansını artırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için temel ilkyardım eğitiminin önemini vurgulayarak, “İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de ilkyardım eğitimi zorunludur” ifadelerini kullandı.

 

Programda ayrıca Belediye Başkan Vekili Uçkan tarafından Bayburt Belediyesi İtfaiye personeline temel ilk yardım uygulamaları eğitimi verdiklerinden dolayı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Bilgin’e plaket verildi.