Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği'nin öncülüğünde Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilentoplantının ardından, Türk üniversitelerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100’den fazla yönetici ve bilim adamı, Bayburt Üniversitesini ziyaret ederek Mühendislik Fakültesi Amfisinde düzenlenen programa katıldı.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın katıldığı programda konuklara seslenen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, projenin oluşturulmasında emeği bulunan rektörlere teşekkür ederek, "Bu projenin başlatılması gerçekten burada bulunan üniversitelerin işbirliği adına çok önemlidir. Üniversitelerin yaptığı sosyal, kültürel ve eğitimsel projelerin toplumu geliştirmeye yönelik çok büyük katkıları olduğu görülmektedir. Çünkü devamla savaşan bir dünyada yaşamaktayız. Üniversitelerin bu işbirlikleri ve bu projelere katkıları ile savaş ortamlarını barış ortamlarına çevireceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Vali İpek de Bayburt’un çok eski bir yerleşim yeri olduğunu ve kültürüyle, kimliğiyle önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.Değişik fikirlere her zaman açık olduklarını söyleyen Vali İpek, “Kısa da olsa sizlerin fikirlerini almak ve İpek Yolu üzerinde olan şehrimizi ve üniversitemizi tanıtmak istedik. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız bizi çok mutlu edersiniz" dedi.

Üniversiteyi tanıtıcı sunum yapıldığı program düzenlenen kokteylle sona erdi. Konuk akademisyenlerprogramın ardındanŞehit Osman Tepesineçıkarak  Şehit Osman Türbesini ziyaret etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi