Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte tören, Cumhuriyet caddesinde devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Özel Aba İlköğretim öğrencileri tarafından Valimiz Sayın Hasan İpek’e buket takdim etti.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Büyük Önder Atatürk’ün “ Eğitimdir’ ki bir milleti özgür. Bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır.”sözü bugün’de doğruluğundan, anlamından hiçbir şey yitirmeden, bizlere yol göstermeye devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında olduğu gibi, bugünde sizlerin en iyi şekilde eğitim almanıza, mutlu ve sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmenize her şeyden çok önem veriyoruz. Her çocuğun dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme, oyun oynama ve yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma gibi, çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma hakkı olduğunu bilerek ve bu hakkınıza saygı duyarak eşit fırsatlara sahip olmanıza özen gösteriyoruz. Zira bir toplumun çocuk haklarına duyduğu saygı ve çocuklarına yaklaşımı, insani gelişmişlik düzeyini ve geleceğe nasıl baktığını ortaya koymaktadır. Çocuklarının eğitimine önem vermeyen toplumların,  gelecekleri de karanlıktır.

Sizlerden de çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmenizi bekliyoruz. Derslerdeki başarılarınızın yanında dünyadaki diğer yaşıtlarınızla, iyi bir iletişim içinde bulunmanız, birlik barış ve kardeşlik duygularının dünyaya öncülük etmeniz, bizleri gururlandıracaktır. Her birinizin insani ve ahlaki değerlerle donanmış insan haklarına saygılı, yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş, yeniliğe ve değişime açık bireyler olmanız için, başta anne ve babalarınız olmak üzere öğretmenleriniz ve yöneticilerinizle birlikte her türlü fedakârlığa hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Veysel Efendi İlk Öğretim Okulu öğrencisi Yusuf Topsakal “23 Nisan” adlı şiiri seslendirmesinin ardından Milli Egemenlik konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Garnizon Komutanı İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Hacı Demirezen tarafından verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri hal koyunları gösterileri ile sona erdi.