Bayburt’un bütün köy yollarının asfalt, içme suyu, göletleriyle, arıtma tesisleriyle ve sosyal sorumluluk projeleriyle yerel yönetimlerde kalkınma modeli olarak gösterildiğini hatırlatan Bayrak 2012 yılında da bu çalışmaların üzerine yenilerinin konularak hedefin şehirde ne varsa köyümüzde de aynı şeylerin olması noktasında çalıştıklarını söyleyen Bayrak ;” 18 köyümüzün tarım arazilerinin sulama amaçlı bakım onarım çalışmaları, 2 köyümüzün kapalı sulama suyu tesisi yapımı,75 köyümüzün içme suyu, isale hattı ve şebeke hattı onarımı, yenileme ve ek isale hattı yapımı. Bu işler için 97.000 metre içme suyu borusu kullanıldı.

          Meclis Başkanı Bayrak “ 18 köyümüze su deposu, kaptaj yapımı ve malzeme yardımı yapıldı.1 köyümüzün içme suyu sondaj yapımı işi,6 köyümüzün içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi,67 köyümüzün kanalizasyon tamiri için verilen boru miktarı 14.417 metre kariger boru. Bu köylerimiz için yapılan kayı ve dolgu çalışmaları 8.652 m3 toplam harcamalar 2.100.455.75 TL dir.

Ayrıca 105 köyümüze 250,00 tl köy ihtiyaçlarını karşılamaları için nakit yardımı yapıldı. Özel İdare bütçesinden değişik çap ve ebatta 10 adet menfez ve 1 adet köprü, KÖYDES’ ten 5 adet menfez 1 adet istinat duvarı olmak üzere toplam 17 adet sanat yapısı yapılarak bitirilmiştir. İlimiz merkez ilçe Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde KÖYDES kapsamında toplam 101 km 2. Kat asfalt sathi kaplama işi yapılmıştır. İlimiz merkez ilçe Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde yol onarımı yapmak için toplam 20.335 ton BSK üretilerek 208 km asfalt yolun bakımı yapılmıştır. İlimiz hudutları içerisinde yaklaşık 2850 km civarında yolun greyderli yol bakımı yapılmıştır. 2012 yılı içerisinde 35 km stabilize işi programlanarak yapılıp bitirilmiştir.

         2012 yılı içerisinde merkez ilçe Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde muhtarlıklarımızın taleplerine istinaden 54 km yeni arazi yolları yapılmıştır.2012 yılında 3750 km’lik kar mücadelesi yapıldı,10 köyümüzün köy içi düzenlemeleri çerçevesince 20 bin m2 kilit taşı döşendi. Bugüne kadar yaptığımız 13 gölede ilaveten 2012 yılında bayraktar Çatıksu ve Yukarıpınarlı göletlerimizi tamamladık. Demirözü / Akyaka Göledi yapım aşamasında bu gölet için harcama ve iş gücü değeri yaklaşık 3,5 milyar.

                          Çımağıl mağarasının Erzurum yoluna aktaran köy üzerinden yapılan yol çalışmaları, Seydi Yakup ve Abdulvahap Gazi Türbesinin yol iyileştirme çalışmaları, Sırakayalar Şelalesi düzenleme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Turizm Müdürlüğüyle ortak turizm mastır planı tamamlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Spor İl Müdürlüğü, İl Afet Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğüne toplamda 1950,00 Tl teşvik yardımı yapıldı.

          Organize sanayi için 200 milyonluk içme suyu borusu alınarak belediyemizle birlikte içme suyu getirildi.7,5 km mesafeden elektrik ihtiyacımızın iyeleştirilmesi için ihaleye çıkıldı yapım aşamasında.

Çocuk Kuşağı Projesi 38 adet köyümüze çocuk parkı kuruldu.Hep birlikte oynuyoruz 20 adet köyümüze çocuk parkı kurulacak,Yaşasın köyümde saha, pota file 20 adet köyümüze basketbol voleybol ve futbol sahaları kurulacak.Endüstriyel gelecek projesi organize sanayi bölgesi elektrik ihtiyacının karşılanabilmesi için orta gerilim hattı yapılacaktır.Turizm stratejisi doğrultusunda güzergâh belirlenmesi projesi, kurumuza 1 adet coğrafi ölçüm cihazı alınarak  (KORS) alternatif turizm rotalarının belirlenmesi sağlanacak.METİP Projesi Bayburt merkez şehir parkına 28 adet prefabrik konut yapılması.Ayrıca bu yıl il genel meclisimiz iki ana buluşuyor projesiyle başbakanımız aracığıyla Türkiye birinciliğiyle ödüllendirilmiştir.

         Sayın vekilimizin çabalarıyla çevre ve şehircilik bakanlığından 1 adet vidanjörle 2 iş makinesi alındı. Bayburt özel idare spor bal ligine terfi etti Bayburt gurupla birleşerek güçlü bir takım haline getirildi. Sporcularımız için misafirhanemiz düzenlenerek spor kompleksi haline getirildi. Amatör kulüplerimize nakit para yardımı yapıldı, Cirit takımımızın yol masrafları karşılandı.

        Meclis Başkanı Raci Bayrak, bütün bu çalışmalar için yaklaşık 21.150.000,00 tl harcama yapıldığını ifade ederek;”Bu çalışmalarda yardımını bizden esirgemeyen başta sayın milletvekilimiz Bünyamin Özbek olmak üzere sayın Valimize, İl Genel Meclis Üyelerine İl Özel İdaresi Yönetici ve Çalışanlarına teşekkür ederim”