İHH Şube Başkanı, Hemşerilerimizi Yemene Desteğe çağırdı..

İstanbul Bahçelievler İHH Şube Başkanı Hemşerimiz Hasan İrkilmez yaptığı açıklamada:

İHH  Bahçelievler şubesi olarak yaklaşık 15 gün içerisinde gençlerle 50.000 tl işporta kermesinde elde edilip Yemene gönderdik.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde Hanım kollarının kermesi devam ediyor.

Yemen'deki acıdan Ölen insanlara bir nebze yardımcı olabiliyorsak bu mutluluk bize yeter.Veren el ile alan el arasında bir köprüyüz.Bayburt Dilendirmezler Cemiyetini kuranların torunları olarak bizlerde Dünyanın  zulüm gören,açlık çeken insanlara yardım için İHH bünyesinde çalışarak insanlık görevimizi yapmaya gayret ediyoruz.Bayburtlular olarak bu çalışmaların her daim içinde olduk.

Yemen’de insani kriz ölümcül boyutlara ulaştı. 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor. Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar 7 bin insan öldü. İHH, “Yemen Yardım Bekliyor” sloganıyla acil yardım kampanyası başlattı.

Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede  insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor.

Yemen, 2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldı.  Yaklaşık 18 milyon 800 bin kişi insani yardım veya korumaya ihtiyaç duyarken; Yemen halkı, gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. 17 milyon 800 bin insan yeterli derecede beslenemiyor ve 8 milyon 400 bin kişi açlıktan ölümün eşiğinde. Üstelik bu sayının 400 bini çocuklardan oluşuyor. Çocuklarda yetersiz beslenme oranı, dünyadaki en yüksek oranlardan biri.

Dünya Gıda Programı’nın raporuna göre 27 milyon 400 bin nüfuslu Yemen’de 2 milyon 100 bini çocuk, 4 milyondan fazla insan akut beslenme yetersizliği yaşıyor. Sağlık tesislerinin ise sadece yüzde 45’i hizmet verebiliyor. Ekim 2016’dan beri 274 sağlık tesisi hasar görmüş ya da yok edilmiş durumda. Yaklaşık 14 milyon 800 bin kişi temel sağlık ihtiyaçlarından yararlanamamakta ve 8 milyon 800 bin kişi sağlık hizmeti götürülemeyen bölgelerde yaşamakta.

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YEMEN yazarak yardım edebiliyor dedi.