İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Sorumlusu İlhami Polat, Bayburt’a gelen Afganistanlı sığınmacı ailelere 10 torba (250 kilogram)Kömür ve kuru gıda yardımı dağıttılar.

              Afganistan’da Taliban baskı ve rejiminden kaçarak Türkiye deki illere dağıtılan, Bayburt’a da 36 aile 208 ferdin yerleştirildiğini belirten İHH Bayburt Sorumlusu İlhami Polat “ 7 aydan beridir Afganistanlı Mülteci aileler, Bayburt’ta çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedirler. Biz de İHH olarak kış olması hasebiyle yakacak Kömür yardımında bulunuyoruz. Mevcut olan 36 aile, 36 ev, 208 kişi bu evlerde yaşamaktadır.

          İHH yardım Vakfı olarak, bir nebze olsun dertlerine çözüm sıkıntılarına çare oluyoruz. Bayburt’ta ve dışarıda yaşayan duyarlı vatandaşlarımızdan bu insanlara, tanrı misafiri olan kardeşlerimize yardıma davet ediyorum. Şu an başlattığımız “Kardeş Aile “ projeyi hayata geçirmek istiyoruz, bu ailelerden bir tanesi benim kardeş ailem ve her ay ihtiyaçları tarafımdan karşılanmaktadır.

    Bizim inancımıza göre; Allah katında da makbul olan ve Peygamberimizin hadislerinde buyurduğu gibi “Komşusu, aç iken tok yatan bizden değildir” düsturu ile tüm hemşerilerimizden bu 35 aileye kardeş aile olsunlar ve ihtiyaçlarını gidersinler. Bu şekilde dayanışma içerisinde olur isek Bayburt’un adına yakışanı yapmış oluruz kanaatindeyim.

        Bu misafirlerimiz çalışma izinleri olmadığı için hiçbir şekilde yaşamlarını idame ettirecek gelirleri de yoktur, Bayburtlu iş adamlarımız yasal prosedürler el verdiği şekilde bu ailelere iş verebilirlerse onlar bu yardımları artık kabul etmeyeceklerini beyan etmektedirler. Eğer yasal olarak bu aileleri işe almaları mümkün değilse , “Kardeş Aile “ projesini mutlaka hayata geçirmeli ve rahat bir şekilde yaşamlarını devam ettirebilmelerini insanlık adına sağlamalıyız” dedi.