Göç İdaresi İl Müdürlüğünün, İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni oluşturulan bir müdürlük olduğunu belirten Hüsnü Yağmur, çalışma alanının kente gelen göçmenlerle ilgili çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Ülkelerindeki çeşitli olaylar nedeniyle Türkiye de birçok il gibi Bayburt’a da yerleştirilen Afgan ailelerle de bundan sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğünün ilgileneceğini ifade eden Yağmur, "Müdürlüğümüz ülkelerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye gelen, daha sonra da ilimize yerleştirilen ya da yerleştirilecek göçmenlerle ilgili çalışmalar yapacak. Yine bu kişilere yönelik organizasyonlar ve bu kişilerin ihtiyaçlarını müdürlüğümüz karşılayarak göç ediş sebeplerini araştıracak” dedi.

Şu anda Valiliğimizin İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa Meslek Edindirme Projesi var. İlimizde şu anda göçmenlerle ilgili acil hiçbir sorun bulunmazken çalışabilecek durumda olan 47 Afganlı kişi çalışmakta, öğrenim çağında olan 57 öğrenci de ilimizdeki çeşitli okullarımızda eğitimlerine devam etmektedir.".