Bayburt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun davetlisi olarak katıldığı “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mesleğinin Geleceği” konulu konferansta tıbbi sekreter adaylarına meslekleriyle ilgili tavsiyelerde bulunanBayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, öğrencilerin üniversitenin web sitesinde bulunan hastane randevu sisteminden ücretsiz faydalanabildiğini söyledi.

              İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salon’dadüzenlenen konferansta kamu hastanelerinin idari yapısı, yeni sağlık sistemi ve modellerinin yanı sıra tıbbi sekreterlik mesleğinin faydaları ve geleceği ile ilgili öğrencilere bilgiler veren Dr. Aşır, “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mesleği, farklı yararları olan bir meslek ve bu alanda çalışacak insana çok ihtiyaç var.

           Bu alanda yetişmiş kişiler, ‘uzman’ ve ‘büro memuru’ olmak üzere iki pozisyonda değerlendirilmektedir. Meslek Yüksekokulları bünyesinde eğitim veren Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nde 2 yıl süreyle okuyan siz gençler, eğitiminizi 4 yıla tamamlayıp uzman kadrosunda görev alabilir, iyi bir maaş ve çalışma koşullarına sahip olabilirsiniz. Tıbbi sekreterlik mesleği bir jokerdir, çok ciddi bir ihtiyaçtır. Çok iyi kazançlarla çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Hedeflerinizi yüksek tutun”dedi.

           Bilinçli hasta profilinin önemine de değinen Dr. Aşır, “Bayburt Üniversitesi ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği artıksiz öğrenciler, üniversitenizin web sayfasında bulunanMHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) linki sayesinde ücretsiz randevu sisteminden faydalanabilirsiniz” diye konuştu.

           Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandıran Dr. Aşır’a teşekkür çiçeği takdim edildi.