Yol kayması sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle su şebeke hattında da oluşan arızanın giderilmesi için Bayburt Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri bütün imkânlarını seferber ederek başlattığı çalışmayla arızayı kısa sürede giderirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yolun kaymasına yol açan alanda geniş çalışma başlattı.

 

Su Kesintisi Kısa Sürdü

 

Vatandaşların mağdur olmaması için ilk olarak şebeke hattına müdahale eden Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 60 metre uzunluğundaki hattı değiştirmek suretiyle çalışma yaptı. Yol kayması nedeniyle hatta giren taş ve çakılları da temizleyen ekipler, 36 içerisinde çalışmalarını tamamlayarak su kesintisi olan Esentepe ve Gençosman Mahallesi’ne kısa sürede suyun verilmesini sağladılar.

 

500 Ton Taşla Pere Duvar

 

Heyelanın ardından müdahaleye geç kalmayan belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise,  yaklaşık 500 ton taş getirmek suretiyle bölgede pere duvar çalışması başlattı.

 

Çalışmaları Fen İşleri Müdürü Burak Görgülü ile birlikte yerinde takip eden Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, yapılan çalışmalar sonucu yolun daha güvenli olacağını ve heyelan korkusunun sona ereceğini söyledi.