Yapılacak yol genişletme çalışmasıyla, İbni Sina Caddesi hem daha modern görünüme kavuşacak hem de olası trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak.

 

Bu doğrultuda çalışmalarını yürüten Bayburt Belediyesi ekipleri ilk iş olarak yol sınırlarını yeniden belirliyor. Caddenin sağında ve solunda yer alan ve yol arazisi içerisine giren yapılar yapılacak genişletme çalışması nedeniyle yıkılarak yol sınırları yeniden belirleniyor.

 

Cadde üzerinde atıl yapıların yıkılıp yol alanının genişletilmesiyle yapılacak çalışmanın ardından hızlı bir şekilde yol ve kaldırım çalışmalarının yapılması planlanıyor.

 

Eş zamanlı yürütülecek yol genişletme ve kaldırım çalışmaları kapsamında, yaklaşık 800 metre uzunluğundaki yol yeniden düzenlenecek.

 

Güzergâh üzerinde iki metre genişlikte ve sağlı-sollu şekilde kaldırım yapılacak. Bu kaldırımlar aynı zamanda hem yürüme hem de görme engelli vatandaşlarımızın oldukça rahat faydalanabilecekleri şekilde düzenlenecek.

 

Yol genişletme çalışmaları kapsamında ise toplam genişliği 20 metre olacak yolun refüj çalışmalarıyla ikiye ayrılması sağlanacak. Gidiş ve geliş olarak her iki yönünde çift şeritli yapılması kararlaştırılan yolun genişliği iki yönde de 7 metre olacak. Yedi metre genişliğindeki gidiş-geliş yönleri de kendi içerlerinde ikiye ayrılarak yolun çift şerit sistemiyle işlemesi sağlanacak.

 

Çalışmalar tamamlandığında özellikle kot farkından dolayı trafik kazalarının sıkça yaşandığı bölgede hem trafikte rahatlama hem de olası trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak.