Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi.

Bayburt Şair Zihni  Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Bayburt İl Kongresi'nde konuşan Bakan Canikli, "2015 yılında engelli kardeşlerimiz için ayrılan kaynak 15 milyar. 12 yıldır bu kadrolar milletimize hizmet etmeye devam ediyor. Milletimiz bize kara kaşımız, kara gözümüz için değil, hizmet aldığı için destek veriyor. Bir tanker petrol bile alınamıyordu. Böyle günlerden bugünlere gelindi. IMF'den kredi almak için onur kırıcı şartlarını kabul eden bir dönemden bugünlere gelindi. Bugün bu olaylar nostalji gibi görünüyor. AK Parti iktidarının sağladığı güven ve istikrarın bugün ülkeyi getirdiği durum ortada. Demokrasilerde muhalefete de ihtiyaç var. Demokrasinin daha sağlıklı işlemesi için görevini layıkıyla yerine getirecek bir muhalefete ihtiyacımız var. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Bana bir defa 4 yıl yetki verin' diyor. Sana bu emaneti verseler ne yapacaksın? Milletimize bu güveni verebiliyor musun? Milletimiz sizin ne olduğunuzu biliyor. Ne zaman göreve gelmişseniz millet kan ağlamış. Başbakanımızın söylediği gibi 4 dakika görevde kalsanız, bu millet nasıl toparlanır bilemiyoruz. Şişli Belediyesi'nde yaşananlar ortada. Geçmişine bakıyoruz, rezalet" dedi.

Canikli, Türkiye'nin dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. 2003'ten sonra AK Parti'ye karşı her türlü müdahaleyi denediklerini de söyleyen Bakan Canikli, "Partimizi kapatmayı bile denediler. Bugünlere kolay gelinmedi. Bunun arkasında milletin emanetini koruyan bir irade vardı. Milletimizin duaları vardı. O dualarla bütün olumsuzlukları bertaraf ettik. Bugün dünyanın her yeniden gelen dualar devam ediyor. 19 Ocak'ta Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilk Bakanlar Kurulu toplantımızı yapacağız. Muhalefetin dile getirdiği gibi bunda anayasaya en küçük bir aykırılık yoktur. Cumhurbaşkanımız alışılagelmiş Cumhurbaşkanı olmayacağını söylemişti. Milletimiz kendisine bunun için destek vermedi mi? Bu harekatın lideri Cumhurbaşkanımızdır. Fitne tohumu ekebilir miyiz diye bu tür söylemler ortaya çıkarıyorlar. Türkiye, çevresindeki, dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen hamdolsun büyümeye devam ediyor. Birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe bu devam edecek. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da yapılacak seçimler var. Milletimizin desteğinin bu seçimlerde de arkamızda olacağından şüphemiz yoktur. Kongremiz hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

 

Kongrede mevcut İl Başkanı Hakan Kobal tek aday olurken, partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Bakan Canikli'nin yanı sıra AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyemin Özbek, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ,Gümüşhane  Milletvekili Feramuz Üstün ve çok sayıda davetli katıldı.