Bayburt Valiliği önü ve belediye hizmet binası girişine yerleştirilen kabartma yazılı levhaları Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan test ederek, “Belediye başkanımız, bize yönelik hazırlanmış en iyi çalışmalardan birini yapmış. Bir yıldan bu yana engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli illeri geziyoruz. Daha önce Bayburt’u ziyaret ettiğimiz zamanda Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’la bu konuda sohbet etmiştik. O zaman başkanımız engelliler için kaldırımları hissedilebilir yüzeylerle kaplayacağız demişti ve sözünü tuttu. Gerçekten Bayburt’a yakışır bir çalışma olmuş. Belediye başkanımız gibi çalışanlar inşallah daha da artar, bizlerde daha rahat yaşam koşullarına sahip oluruz. Bayburt’u bu konuda bir model haline getirdiği için Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, engellilere yönelik hayata geçirilen yeni hizmet hakkında şunları ifade etti: “Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan daha önce Bayburt’a geldiği zaman kendisine kaldırımları hissedilebilir yüzeyle kaplayacağımızı söylemiştik. Bu sene içerisinde yaklaşık 10 kilometrelik kaldırım yenileme çalışması yaptık. Bu mesafe içerisinde en az 5 kilometrelik bölümde hissedilebilir yüzey uygulamamızı hayata geçirdik. Bunları yaparken bazı arkadaşlarımız ‘-Bunları kim kullanacak ?’ şeklinde sorular yöneltiyordu. Hatta bazı arkadaşlarımız bize ‘- Bu sarı taşları neden yerleştirdiniz ? Bunlar üzerinde rahat yürüyemiyoruz.’ şeklinde serzenişte bulundular. Bende kendilerine bunları görme engelli vatandaşlarımız için yerleştirdiğimizi söyledim.”

Kendilerine özürlü ya da özürsüz herkese hizmet etmeyi hedef koyduklarını dile getiren Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, çok sık kullanılmasa da sadece bir engellinin yapılan hizmetten yararlanmasının kendilerini hedeflerine ulaştırmış olacağını belirtti.

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “ Bugün aramızda Kenan Bey var. Belki de yaptıktan sonra ilk defa bir arkadaşımız bu hissedilebilir yüzeylerden yararlandı. Amacımız insanlarımızın mutluluğuna hizmet etmektir, Bayburt’ta yaşam standartlarını yüksek hale getirmektir. Şunu da gururla söylüyorum: Şu anda Türkiye’de hissedilebilir yüzey uygulamasını yapan en fazla on il vardır, Bayburt’ta bu illerimizden birisidir.”