Olay, 24 Mart günü Bulancak’ta yaşanmıştı. Doğu Karadeniz’de etkili olan fırtınada yer yer 6 metreye ulaşan dalgaların fotoğrafını çekmek için Bulancak’ta eski iskeleye çıkan bir kişi, dalganın çarpması sonucu denize düşerek azgın sularda kayboldu. Dalgaların alıp götürdüğü kişinin Giresun Üniversitesi Bulancak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 27 yaşındaki Abdulsamet Kahrıman olduğu ortaya çıktı.  AKUT, Sahil Güvenlik ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı aramalardan bir sonuç çıkmayınca arama çalışmaları durdurulmuştu.

DENİZE AĞ SERMEYE GİDEN BALIKÇI BULDU

Erikliman Köyü’ndeki barınaktan akşam saatlerinde denize ağ sermeye giderken bir ceset gören balıkçı Recep Yıldırım’ın ihbarı üzerine bölgeye giden güvenlik kuvvetleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu erkek cesedi deniz kenarında bulundu. Savcının incelemesinin ardından teşhis için cesedin yanına götürülen Giresun Üniversite öğrencileri, arkadaşları Abdulsamet Kahrıman’ı ayakkabılarından teşhis etti.
 

Olay yerine gelen Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan ile Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik de olayla ilgili bilgi aldı. Kahrıman’ın cesedi Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Abdulsamet Kahrıman’ın Bayburt’ta yaşayan ailesine de bilgi verildi