Etkinlikle ilgili bilgi veren Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Muharrem ayının ilk on gününe denk gelen Aşure Günü'nün İslam Kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Aşure Günü'nü birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olarak gördüklerini ifade eden Temur, “Birçok hadisenin meydana geldiği, sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı çok faziletli bir gündür. Her sene çeşitli etkinliklerle kutlanır ve güzel bir gelenek haline gelmiştir. Hicri yılbaşının ve Aşure Günü'nün tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ederim” dedi.

Aşure gününün manevi berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının da görülmekte olduğunu söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, şu açıklamayı yaptı:

“61. hicret yılının Muharrem'ine ait 10. gününde Hazret-i İmam Hüseyin 55 yaşında iken Sinan bin Enes isimli bir hain tarafından Kerbela'da hunharca şehit edilmiştir. Bu gadr ve zulmün arkasında Emevi Halifesi Yezit, onun Küfe Valisi İbni Ziyad vardır. Yarım asır öncesinden Peygamberimizin bizzat haber verildiği bu ciğerleri yakan olay Hazret-i Hüseyin'i Cennet gençlerinin efendisi olma şanına yüceltmiştir. Şehitler mükâfatını almış en yüce mertebelere ulaşmıştır. Yüce Allah'ın da zalimlere hak ettikleri cezayı en adil bir şekilde vereceğinden şüphemiz yoktur. Kader hükmüne boyun eğen her mümin bu olaya üzülür, ancak itidalini ve soğukkanlılığını kaybetmez. Duyguları yanlışlara ve taşkınlıklara götürmez. Çünkü meydana gelen bütün olaylar ezeli takdirin bir hükmüdür. Bu açıdan bunu bir "yas merasimi" haline dönüştürmek ehlisünnetin itikat ve inancına aykırıdır.”

Temur, ayrıca tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak, meslek hayatları boyunca başarılar diledi.