Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar daha sonra, 4. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'nda devam etti.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Vural, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un Türklerin Anadolu'ya ilk yerleştikleri yerlerden biri olarak 1054 yılından buyana çeşitli savaşlara tanık olduğunu, ülke bütünlüğü uğruna evlatlarını şehit verdiğini söyledi.

Türk milletinin kutsal vatan toprakları için canını seve seve feda ettiğini vurgulayan Vural, şunları kaydetti:

"Değerli gazilerimiz, bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlerden aldığımız güç ve inançla Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gerektiğinde gerektiği yerde canımızı feda ederek sonsuza kadar yaşatacağımızı ifade etmek istiyoruz. Son sözüm ise bu vatana ve millete hıyanet içinde olanlara. Tarih sayfalarını hatırlayınız, göreceksiniz ki şanlı Türk tarihi boyunca bu hataya düşenlerin akıbeti hep aynı olmuştur. Türk milleti ülkesi ve bölünmez bütünlüğü ile bugüne kadar var olmuş ve daima var olacaktır."

Akkoyunlu ise Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugünde bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle daima düşmanların hedefi haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan, dış güçlerin desteklediği hain terör örgütlerine karşı mücadelelerini sürdürmektedir ve hep sürdürecektir."

Kutlamalar, geçit töreninin ardından sona erdi.