Yaklaşık bir hafta önce evinde öldüğü belirlenen yaşlı adamın kokan cenazesi, yetkililer tarafından çıkarılamayınca vatandaşlar çıkardı.

Kağıthane’de bir gecekonduda yaşayan K.K (81), yaklaşık 6 ay önce ölen eşi M.K.’yi battaniyeye sarılı şekilde bebek arabasına koyarak sokakta gezdirmişti. Mahalle sakinlerinin dikkatini çeken yaşlı adam polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Cinayet iddiasıyla gözaltına alınan yaşlı adam, eşini kendisinin öldürmediğini ve eceliyle öldüğünü iddia etmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada kadının eceliyle öldüğü belirlenmiş ve yaşlı adam serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra yalnız yaşayan yaşlı adam, yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybetti. Yakınları tarafından ziyaret edilen yaşlı adamın evinden gelen kötü kokular sebebiyle eve polis ekipleri çağırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, evden gelen yoğun koku sebebiyle içeri güçlükle girdi. Kötü koku sebebiyle ne polis ne vatandaş ne de cenaze aracıyla gelen görevliler eve girip yaşlı adamın cenazesini dışarıya çıkartamadı.

Olay yerine belediye temizlik işçileri çağrıldı ancak onlarda kötü kokuyu bahane ederek olay yerinden ayrıldı. Cenazeyi polis memurlarıyla birlikte maske takan vatandaşlar, eve girerek dışarı çıkardı. Yaşlı adamın cenazesi, vatandaşlar tarafından cenaze aracına kondu. Cenaze Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. (CİHAN)