Zabıta ekiplerince fırın, imalathane v.b işyerlerinde kontroller devam ederken, yapılan denetimlerde kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen ve özellikle ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ramazan pidesinin kalite ve gramajı gibi unsurlara dikkat ediliyor.

Yapılan denetimlerde işyerlerinin eksikliklerini tespit eden zabıta ekipleri, eksiklerinin en kısa sürede ivedi olarak giderilmesi gerektiği konusunda işyeri sahiplerini bilgilendirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Cavit Türk, belli bir program dahilinde gerçekleşen fırın ve imalathane denetimlerinin Ramazan ayı boyunca da devam ettiğini belirterek, yapılan denetimlerde, kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen, ekmek ve pidelerin kalite ve gramajları vb. unsurlara dikkat edildiğini söyledi. Denetimler sırasında vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir tüketim yapmaları konusunda imalatçıları bilgilendirdiklerini de dile getiren Zabıta Müdürü Türk, halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketimi yapabilmesi için rutin denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ve sağlıksız koşullarda üretim yapan fırınların ve üretim hanelerin gerekli cezai işlemlere tabii tutulacağını kaydetti.