Esenyurt Belediye Şehir Stadı’nda oynanan maçta kemik sesleri havada uçuşurken 90 dakikalık mücadele kıran kırana geçti. Önce Esen Bayburt, ardından da Silivri Mimarsinan öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı. Maçta son sözü ev sahibi ekip söyledi.

Rakibi önünde ilk yarıyı 25.dakikada Erkan’ın attığı golle 1-0 önde kapatan ev sahibi Esen Bayburtspor ikinci yarıda ecel terleri dökerek kazandı. Savunmayı ve ortasahayı kalabalık tutarak Esen Bayburt’un üzerine ikinci yarıda etkili ve organize bir şekilde giden Silivri Mimamrsinanspor bu baskısının da meyvelerini toplamaya başladı. 70. dakikada Salih’in cezasahası dışından mükemmel vuruşuyla beraberliği sağlayan konuk ekip 79. dakikada Orkun’un cezasahası içine yaka paça düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Selçuk gole çevirerek konuk ekibi 1-0’lık yenilgiden 2-1’lik galibiyete taşıyan isim oldu.

Bu golden  sonra Esen Bayburt baskısı başladı. Bu bölümde rakibini birinci bölgede karşılayan Silivri Mimarsinan ani kontrataklarla da üçüncü golü aramaya devam etti. 83. dakikada hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterince bu kez beyaz noktaya Esen Bayburt gitti. Tartışmalı bir kararla gelen penaltı sonrasında topun başına geçen Erkan, ilki tekrarlanan penaltıyı gole çevirerek maça yeniden  denge getiren isim oldu: 2-2. Maçın uzatma dakikalarında hakem ev sahibi ekip adına bir kez daha penaltı noktasına gitti. İlk penaltıda olduğu gibi ikinci penaltıda  da tartışmalar yaşandı. Cezasahası içinde Esen Bayburtlu futbolcuya temas olup olmadığı yönünde uzun süre itirazlar yaşandı. Ancak penaltı atışının başına geçen Erkan bir kez daha fileleri havalandırarak maçın skorunu belirledi: 3-2. Bu sonuçla Esen Bayburt bir hafta içinde çıktığı üçüncü maçı da kazanarak 9 puana yükselirken Silivri Mimarsinan da taktik açıdan iyi bir mücadele ortaya koyduğu maçta 3.hafta sonunda sıfır puanda kalmasına rağmen mücadelesiyle beğeni topladı.

Stat: Esenyurt Belediye Şehir

Esen Bayburtspor: İbrahim Güven, Volkan, Tolga (Ömer Faruk), Bahaddin, Mehme, Can, Numan (Bilal); Erkan, Ferhat (Oğuzhan), İbrahim, Furkan Abdullah

Yedekler: Tanju, Birant, Burak, Ömer Faruk, Bilal, Oğuzhan, Ahmet

Silivri Mimarsinan: Ayhan, Ramazan, Eryaman, Mehmet, Selçuk, Murat, Canan, Cahit, Orkun, Orhun, Mehmet

Yedekler: Adem, Cüneyt, Erdinç, Salih, Tuncer

Goller: 25’, 83’ (Pen) ve 90+2’ (Pen) Erkan (Esen Bayburt), 70’Salih, 79’ (Pen) Selçuk  (Silivri Mimarsinan)