Amatör 1.Küme 1.Grupta Süper Amatör Kümeye yükselmeyi haftalar öncesinden garantileyen Esen Bayburtspor, Silivri Ortaköy ü 13. dakikada iki oyuncusunun birbirleriyle küfürleşmesi sonucu,hakem tarafından  kırmızı kartla atılmasıyla   sahadan 5-0 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı. 5 gole imza atan Yusuf(3) ve Erkan(2) galibiyeti getiren isimler oldu.

 

Esenyurt Belediye Şehir Stadı’nda iki takım da dengeli bir oyunla başladı. Silivri Ortaköy adına maçın kırılma anı 13. dakikada birbirleriyle küfürlü bir şekilde tartışan İsmail ve Ahmet’in oyundan atılması oldu. Bu dakikadan sonra kalan sürede 9 kişi ile mücadele etmek zorunda kalan bordo mavililer buna rağmen soyunma odasına 0-0’lık sonuçla gitti. Esen Bayburt adına rakibini kilidini çözen isim ise 58. dakikada attığı golle Erkan oldu: 1-0.

 

 Bu golü 66. dakikada Yusuf’un cezaalanı dışından gönderdiği füze izledi: 2-0. Arka arkaya gelen gollerden sonra S.Ortaköy de  oyun disiplininden kopmaya, rakibine de geniş alanlar bırakmaya başladı. Bu fırsatları değerlendiren ev sahibi ekip 73. ve 90+1. dakikalarda Yusuf, 83. dakikada da Erkan’ın attığı gollerle farka gitti: 5-0.Bu galibiyetle  puanını 45 çıkarttı.

 

Stat: Esenyurt Belediye Şehir

Esen Bayburtspor: İbrahim Güven, Birant, Tuğrahan, Ahmet, Mehmet, Oğulcan, Erkan, Ertuğrul, Yusuf, Can, Furkan

Silivri Ortaköyspor: Hasan, Efrahim, Fatih, Salim, Onur, Koray, İsmail, Osmancan (61’Ahmet), Süleyman, Kemal, Ahmet

Kırmızı kartlar: 13’İsmail ve Ahmet (S.Ortaköy)

Goller: 66’, 73’ ve 90+1’Yusuf, 58’ ve 83’Erkan (Esen Bayburt)