Bayburt Oruçbeyli Köyünden Eğitim Birsen Eski Genel Teşkilatlanma Sekreteri Hemşerimiz  Erol Battal’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip Bağcılar Güneşli Evren Mahallesi Yaşar Acar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Erol Battalı Hemşerilerimiz ve  eğitim camiası yalnız bırakmadı.

Duygulu anların yaşandığı cenaze töreninde Erol Battal ile ilgili duygularını dile getiren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kendisiyle Genel Merkez’de iki dönem çalıştıklarını hatırlatarak, “Hayatı ilkeli ve idealist bir dava şuuru ile mücadele etmekle geçen Erol Battal’a Allah’tan rahmet diliyorum. Çok iyi bir hizmet adamı, çok iyi bir sendikacı ve tam bir gönül adamıydı. Hepimizin başı sağolsun, mekânı Cennet olsun” dedi.

Törene, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Bayburt 23.dönem Milletvekili Fettani Battal,Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek,Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Adana Milletvekili Orhan Atalay,Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Yönetim kurulu,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eğitim birsen Genel sekreteri Ahmet Özer, Genel Mali Sekreter  Esat Tektaş, Genel Teşkilatlanma Sekreteri  Murat Bilgin, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Teyfik Yağcı, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri  Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların yöneticileri, Şube başkanlarımız, eğitim çalışanları ve yakınları katıldı.

Bayburt’un Oruçbeyli Köyü’nde doğan Erol Battal, ilkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitiren Erol Battal, Muğla ve İstanbul’da çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptı. Kuruluşundan beri sendikamızın çeşitli birimlerinde görev yapan ve İstanbul 1 No’lu Şube Başkanıyken II. Olağan Kongrede Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak Genel Yönetim Kurulu’na seçilen Battal,  III. Olağan Kongrede ikinci kez aynı göreve seçildi.

 

 

Yayınlanmış ‘Sendikal Örgütlenme ve Eğitim-Bir-Sen’, ‘Divan Şiirinden Seçmeler’ ve ‘Sendika İşyeri Temsilcisinin El Kitabı’ isimli üç kitabı bulunmaktadır. Battal, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün dostlarına başsağlığı diliyoruz.