Yusuf ELÇİ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı:

Ak Parti İl Başkanı Yusuf ELÇİ, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için birer güç kaynağıdır.

Engelli insanlarımıza göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir.  

Memnuniyetle belirtmek isterim ki; ilimiz engelli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydetmiş bulunmaktadır.

Günümüzde engellilerimizin toplumsal hayata katılım ve başarı noktasında gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. 

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın Dünya Engelliler Günü Mesajı
     

Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Polat, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda hep birlikte engelsiz bir şehir için çalıştıklarını belirterek, engelliler konusunda toplumsal duyarlılığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

Polat: “Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak belediye olarak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır.  

Bu nedenle; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmelerini sağlamak ve daha güzel yarınlar sunmak adına bugüne kadar yapılan iyileştirme çalışmaları, bundan sonrada artarak devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile bütün engelli kardeşlerimin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’ içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

BAYBURT AİLE VE SOSYAL POLİTİKLAR İL MÜDÜRLÜĞÜ 3 ARALIK DÜNYA  ENGELLİLER  GÜNÜ MESAJI

             Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için çeşitli hizmet alanları oluşturulmakta, eğitimden istihdama, ulaşılabilirlikten bakım hizmetlerine ve diğer sosyal haklara kadar yasa ve yönetmelikler gün geçtikçe önem kazanmaktadır

            Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığımızın kurulması ile birlikte engellilik alanındaki hizmetler büyük oranda hız kazanmış, alan taraması yapılarak engelliler tespit edilip hizmetlerin sunum odaklı olması konusunda önemli kolaylık sağlanmıştır.

             Bu kapsamda Bayburt’ta  1135 engelli ve bakıma muhtaç bireye  yönelik alan taraması veya müracaat sonucunda ziyaret gerçekleştirimiştir. Halen 570 engelliye evde bakım hizmeti verilerek, bakımını sağlayan ailelerine bir aylık net asgari ücret (673 TL) tutarında ödeme yapılmaktadır.  Yapılan müracaat ve tespitler aynı ay içinde hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Diğer illerle kıyasladığımızda ilimizde evde bakım hizmeti almak için sırada bekleyen aile bulunmamaktadır.

            Ailenin bütünlüğünü sürdürmesinde etkin bir rol oynayan evde bakım hizmetimizle engellilerimizin, içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımları sağlanmaktadır. Ancak tüm destek programlarına rağmen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engellileri ise bakım ve rehabilitasyon merkezlerine göndermekteyiz.

            Toplumların gelişmişliği engellisine verdiği haklar ve değer ile ölçülür. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde korunmasını, bakımını sağlamak, becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığı ile toplumsal sorumluluğumuzun olmasıdır. 

Bu düşünce ve temennilerle; öncelikle  Bayburtta yaşayan engelli vatandaşlarımızın ve ülkemizde yaşamakta olan engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim.