Mustafa Miyasoğlu Bayburt Dedekorkut şenlikleri kapsamında Günümüz Türkçesiyle Dedekorkut Kitabını  yazmıştı.Miyasoğlu Bayburttan Evli ve İstanbul Bahçelievlerde Hemşerilerimizle irtibat kurardı.

Mehmet Miyasoğlu, yaptığı açıklamada, babasının beynindeki tümör rahatsızlığına bağlı olarak 2 aydır tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini söyledi.

Miyasoğlu, babasının cenazesinin, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verileceğini bildirdi.

Kendisine Allahtan Rahmet Ailesine Başsağlığı dileriz.

 

Mustafa Miyasoğlu kimdir?

Kayseri'de 1946 yılında doğan Mustafa Miyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Liselerde 10 yıl öğretmenlik, üniversitede de 12 yıl okutmanlık yapan Miyasoğlu, 1988-1992 yılları arasında Pakistan'ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör ünvanıyla görevlendirildi.

Şiirin yanında deneme, hikaye, tiyatro ve roman türlerinde eser veren Miyasoğlu, pek çok dergi ve gazetede kültür sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla ödüller kazandı.

Milli Kültür Vakfı özel armağanını kazanan "Hicret Destanı" adlı şiiri Dr. Muhammed Harb tarafından Arapça'ya çevrilen Miyasoğlu'nun başka şiir ve hikayelerinin İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurtdışında yayınlandı.

Samsun, Ankara ve Kahire üniversitelerinde eserleri üzerine tezler hazırlanan Miyasoğlu'nun şiir ve yazıları "Filiz", "Hisar", "Türk Edebiyatı", "Edebiyat", "Mavera", "Milli Gençlik", "Yeni Sanat", "Sedir" dergilerinde yayınladı.

Suffe Yayınlarını kurarak Suffe Kültür Yıllığı'nı yayınlamaya başlayan Miyasoğlu'nun şiir alanında "Rüya Çağrısı", "Devran", "Hicret Destanı", "Şiirler" ve "Bir Gülü Andıkça", hikaye tarzında "Geçmiş Zaman Aynası", roman türünde "Kaybolmuş Günler", "Dönemeç", "Güzel Ölüm", "Bir Aşk Serüveni", biyografi alanında Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Halet Çelebi, Ziya Osman Saba, Haldun Taner isimli eserleri bulunuyor.