Aşır, Bayburt’ta görev yapmak üzere atanan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının birçoğunun bu fakülteleri kazanarak hemen öğrenim durumundan tayin istediklerini belirterek, "İlimizde de artık bu fakültenin olması sağlık camiası adına da bir rahatlama sağlayacaktır. Bayburt’ta çalışırken Bayburt’ta okuma imkanına sahip olacak personellerimizin başka illere gitmesine gerek kalmayacağından personel sayılarımızın anlık düşüşlerinin önüne geçilecektir. Bu nedenle de başta Sayın Milletvekilimiz Naci Ağbal başta olmak üzere emeği geçen herkese camiamız adına teşekkür ederim" dedi. 

Ziyaretinde AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’ın devlet hastanesine 1 milyon ek kaynak aktarımınıda anımsatan Aşır, konuşmasında şunları kaydetti:

“Malumunuz geçtiğimiz hafta sayın Milletvekilimiz Naci Ağbal'ın medyaya da  yansıyan Bayburt Kamu Hastaneleri emrine Kamu Hastaneleri Kurum Başkanımız Dr.Zafer Çukurova ile görüşerek 1 milyon lira ilave kaynak aktarmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden beri bütün uygun zamanlarında kurumlarımızı ziyaret eden, vatandaşın ve bizlerin sorunlarını dinleyen, her konuda bizlere yardımcı olan sayın milletvekilimiz Acil Servis önünde bir vatandaşın lazer le taş kırma cihazı için sevk edildiğine şahit olması ile başlayan süreçte, ‘bizde neden yok’? sorusuna verdiğim ‘maddi durumumuz yeni teknolojileri bir zaman sonra almaya müsait oluyor’ dememle birlikte,kendisi hemen telefonla gereken rakamın fazlasını ilimize ilave kaynak olarak çıkardı. Kendisine teşekkür ederek bundan böyle halkımızın sağlığına gösterdiği bu iltifatlatlarına bizde sağlık camiası olarak ayak uydurmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız inşallah. Yine yoğun bakım alanlarının yapılması için diğer paydaş kurumlarla görüşerek iş ve işlemlerimizi hızlandırma talebiyle hızlıca ayda ortalama 30 hastamızı yoğun bakım eksikliğinden dolayı ilimizden sevk etmeyeceğimizin müjdesini de vermek isterim.”

Coşkun ise sağlık alanında ki fakültelerde doluluk oranının her zaman yüzde yüz olduğunu ifade ederek, "Bazı fakülteler vardır ki yıldızı parlar daha sonra söner. Bunlar öyle değil, sağlık çünkü insana her zaman lazım olan bir şey. Bu anlamda iyi oluyor, birde üniversitenin diğer üniversiteler arasında ki prestiji de yükselmeye başlıyor. İnşallah fakültemiz Bayburt’a hayırlı, uğurlu olur” diye konuştu.