Emitt 2014 fuarında Bayburt 12. Holde yer alan 1224 nolu stantta Fuar alanını gezenlerle Bayburt'u ve güzelliklerini buluşturduklarını belirten  Bayburt Valiliği adına fuarın koordinasyonunda görevli olan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mete Emir konuşmasını şöyle sürdürdü.

" illerin sahip olduğu turizm potansiyeli kadar, illerin bu potansiyeli tanıtması ve pazarlamasının da çok önemli olduğu bilinciyle bu Fuara İlimizin tanıtımı adına katıldık ve beklediğimiz ,hedeflediğimiz amaca ulaştık. Bayburt tarihiyle, kültürüyle kadim bir şehir. Bu kadim şehrin sahip olduğu turizm değerlerinin gerek vatandaşlarımız tarafından gerekse de turizm profesyonelleri tarafından bilinmesi için turizm fuarları bir fırsattır.

 Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer’in ortaya koyduğu strateji paralelinde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek ilin, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en doğru metotlarla ve en etkili şekilde tüketiciyle buluşturma adına bu fuara katılarak  katılımcı bir anlayışla bunu başardık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Bayburt Arıcılar Birliği fuarın planlama ve gerçekleştirme  sürecine aktif olarak katıldı ve destek verdi. Bunun yanında İstanbul’da bulunan Bayburt Kültür ve Yardım Derneğimiz de bu fuarda bizleri hiç yalnız bırakmadı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'nda Bayburt Balı, ehram, kilim, tel helvası gibi yerel hediyelik eşya potansiyeli ve Bayburt Kuşu olarak bilinen yerel güvercin türü de standı ziyaret edenler tarafından görüldü ve tanıtımı gerçekleşti ”

Bayburt Standında Son gün Program yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan bir teşekkür konuşması yaptı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ankara Bayburt Derneği Başkanı Adnan Bayram Bayburt standını gezdi ve emeği geçenlere teşekkürlerini belirtti.

Emitt 2014 fuarında Bayburt standı ve ekipleri son günde; Bayburt Deve Gösterisi, Bayburt Halk Oyunları gösterileri ve yerel sanatçı Aynur Güneş söylediği parçalar ile fuarı gezenleri coşturdu.