Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl Bayburt Otel Konaklama’da gerçekleştirildi.

Programa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu, Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, iş adamları ve davetliler katıldı.

Programda konuşma yapan BTO Başkanı İbrahim Yumak ‘Taş Fabrikası Projesi’ ile ilgili bilgileri aktardı.

Projeyle ilgili makine, ekipman ihalesinin bu ay itibariyle sonuçlanacağını bildiren Yumak, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi odamız başarabileceği projelere imza atıyor. Bu başta hepinizin bildiği gibi taş projesiyle ilgili çalışmamız var. Bunda en son makine ikmal ihalesi aşamasına gelindi. Ankara’da heyetler çalışmalarını yürütüyor. İnşallah bu ay içerisinde bu ihale de yapılıp bitecek. Tabi bu fabrika yapılırken 10 milyon Euro hibe alıyoruz ama gerek valimiz gerek belediye başkanımızda yardımcı oluyorlar. Projede bazı aksaklıklar var. Bunlar da bir miktar para tutuyor. Bu noktada dayanışma içerisindeyiz. Biz bu ihaleler süreci devam ederken işin bir tarafını görmüyorduk onu da sayın valimiz tamamladı. Bu fabrika için işletme sermayesinin gerekli olduğunu söyledi. Doğrusu biz bunu düşünememiştik. Çünkü sektörün önünü açmak için sektör temsilcilerine hizmet etmek adına bu fabrikanın kurulması için gayret ediyorduk ama eğer sektör ilgisiz kalırsa elbette ki bu fabrikanın belli bir işletme sermayesi ile işletilmesi lazım. Bunla ilgilide odamız, belediye, özel idare iş birliği içerisinde buna bir çare bulacağız.”

Oda olarak sosyal faaliyetlerinde her zaman içerisinde olduklarını kaydeden Yumak, şöyle devam etti:

“Biz kendi kıt kanaat imkanlarımızla sosyal faaliyetlerin tümünün içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bir yandan Bayburt Grup Özel İdare Spor, bir yandan üniversitemizin vakfı, şimdi konursu spor’da üst lige çıktı. O takım için de mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Yumak davetlilere katılımından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.