Hatıra Ormanı fidan dikim programında açıklama yapan Trabzon Orman Bölge Müdür Vekili Rıfat Öztürk: “Üzerinde bulunduğumuz Ağaçlandırma Sahası Gez Köyü sınırları içerisinde ve Gez Hanları mevkiinde bulunmaktayız. Ağaçlandırma alanımızın büyüklüğü 12 Hektar olup, 10 km makineli toprak işleme yapılarak teras formu verilerek 7500 Sarı Çam Fidanını toprakla buluşturarak fidan dikim çalışması tamamlanmıştır. Bu gün de bu alana 450 adet Sarı Çam daha dikilerek 7950 adet fidan dikimini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

            Ağaçlandırma Sahası Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 01.01.1982 tarihinde doğan Şırnak Cudi Dağında Vatan savunmasın da Şehit Düşen Özel Hareket Polis Mensubu Aziz Şehidimiz Recep Topaloğlu Hatıra Ormanı olmak üzere tesis edilmiştir. Ruhu Şad Olsun.”

        Bayburtlu hemşehrimiz, Özel Hareket Polis Mensubu Şehit Recep Topaloğlu Hatıra Ormanı’nın gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Hasan İpek “ Recep Topaloğlu kardeşimiz şehit oldu. Allah mekânını cennet eylesin bize de şefaatçi eylesin Şehitler Peygamberlerle beraber hasrolunacak ve bizlere de şefaatçi olurlar inşallah.

           Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bayburt’u ziyaretlerinde; Recep Topaloğlu adına bir orman yapalım diye bizde bu ormanın biz rica ettik, sağ olsun kendiside talimat verdi. Orman Bölge Müdürlüğüne dedik ki şöyle görünür herkesin görebileceği gelip geçeceği bir yerde olsun dedik. Burası da gayet uygun Bayburt’un girişi şimdi tabi bu Şehit ormanının başka bir özelliği daha var. Bayburt’tan Kop Dağına kadar bütün bu bölgenin ağaçlandırılmasıyla ilgili yeni Sayın Bakanımızın ve Orman Bölge Teşkilatımızın çalışmaları çalışmalarıyla bir proje başlattık.

              İnşallah belki biz görürüz ama çocuklarımız mutlaka görecek Kop tünelinden Bayburt’a geçtiğimiz zaman inşallah Yeşil Vadi diye adlandıracağımız bu vadiden Bayburt’a ulaşacağız ve her tarafı ağaçlandıracağız buda bir başlangıcı olur bu projenin önümüzdeki yıl yine Türkiye’nin en büyük ağaçlandırması projesini inşallah Bayburt’tan uygulayacağız

            Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte ben burada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Bölge Orman teşkilatından gelen arkadaşlara sizlere geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Öğrenci getirelim dediler bana bende dedim ki gerek yok Bayburtlular Şehidine sahip çıkar gayet kalabalık olur, çocuklar derslerini yapsınlar gerçektende çok ciddi bir katılım buraya hepiniz geldiniz hepinize de teşekkür ediyorum. Şimdi hep beraber birer ikişer ağaç diksin bizlerinde emeği olsun hayırlı uğurlu olsun “

        Hatıra Ormanı dikimi gerçekleşirken Bayburt Valisi Hasan İpek; İzmit’te ikamet eden Şehit Recep Topaloğlunun Babası Reşat Topaloğlu’nu telefonla arayarak Hatıra Ormanı hakkında bilgi vererek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

       Ağaç dikimi sonrası hazırlanan tabela yerleştirilmesi ve topluca fotoğraf çekimi ile program sona erdi.