Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Şampiyonaya katılan 51 milli sporcudan Bayburtlu 5 sporcu 4 derece ile döndü. Bu yarışmada sporcumuz Tuncay Başaran dünya ikincisi olmuştur. Yine sporcumu İsmail Türker dünya üçüncüsü olmuştur. Vedat Bozbey 85 kiloda dünya dördüncüsü, Sahip Çağlar ise 100 kiloda dünya altıncısı olmuştur. Sporcularımız ülkemizi ve ilimizi başarıyla temsil etmişlerdir. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Kutluyorum. "dedi.

Sporcuların yarışmaya giderkenki durumları hakkında da bilgi veren Karakaşoğlu, " Sporcularımız bu yarışmaya çeşitli imkânsızlıklar içerisinde gitmişlerdir. Bazı sporcularımız kendi emekleriyle gittiler. Çok da başarılı bir şekilde ilimize döndüler. Bu bize son derece mutluluk vermiştir.  Ayrıca Polonya’da düzenlenecek olan Dünya Profesyonel Bilek Güreşi Şampiyonası’na ülkemizi ve ilimizi temsilen Tuncay Başaran arkadaşımız katılacaktır. Polonya’da 9-11 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonada kendisine başarılar diliyor, başarılarının devamını bekliyoruz. "diye konuştu.

Başaran Bilek Güreşi Spor Kulübü Başkanı Ünal Çelik ise sporcuların 34. Brezilya Dünya Bilek Güreşi şampiyonasındaki başarılarının devamını dileyerek kendilerini tebrik etti.

DESTEK GÖREMEYEN SPORCULAR KULÜPTEN AYRILIYOR

Polonya’da 9-11 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya Bayburt’u temsilen Tuncay Başaran’ın katılacağını ifade eden Çelik şöyle devam etti: " Bizler bir önceki yarışmada çok sıkıntılar çektik. Maddi ve manevi sıkıntılarımız çok oldu. Sporcularımız kendi imkânlarını kullanarak bu yarışmalara gittiler. Disiplinli çalışmanın başarı getirdiğini bizlere bu şampiyonada kanıtladılar. Polonya’ya göndereceğimiz Tuncay Başaran şampiyonaya kendi imkânları ile gitmeye çalışacak. Biz buradan sayın mülki amirlerimize sesleniyoruz. Bizim sporcularımıza sponsor olmalarını istiyoruz. Bu sporcular Bayburt’umuzun yegâne sporcularıdır. Bu arkadaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız. Bu arkadaşlarımız bu işe gönül vermiş. Bayburt’ta değişik bir spor dalı olarak bilek güreşini Bayburt’a ve dünyaya kanıtladılar. Biz yardım edebilecek daire amirlerimizden, zengin iş adamlarımızdan duyarlı davranarak bizleri bu yolda yalnız bırakmamalarını istiyoruz. 100 kiloda görüşen Sahip Çağlar arkadaşımız bu kısmî sıkıntılardan dolayı İstanbul’daki kulüplere gidecek. Biz kan kaybetmek istemiyoruz. En zirveye doğru koştuğumuz bir zamanda kayıplar yaşamak istemiyoruz. Bu konuda kulübümüze ve sporcularımıza yardımcı olunacağına inanıyorum" dedi.

Demir Bilek lakaplı Tuncay Başaran ise Bayburt’tan imkânsızlıklar içerisinde 34. Dünya Bilek Güreş Şampiyonası’na katıldığını belirterek, " Buna karşın iyi derecelerle döndük. Bizlere en başta maddi manevi destekte bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a teşekkür ediyorum. Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu hocama ve Başaran Bilek Güreşi Spor Klübü Başkanı Ünal Çelik başkanıma da destelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada biz fazla maddi destek olmadan şampiyonaya katıldık. Her şey madde değildi ama zorlandık. İnanıyor idik başaracağımıza. Destekler başarımızı daha da artırabilirdi. Bu arada yetiştirdiğim öğrencilerimden İsmail Türker kardeşim de dünya 3. oldu. O’nu da tebrik ediyorum. Önümüzdeki uluslararası platformlarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da derece ile döneceğimizden eminim. Dünya şampiyonu olma zor. Ben mülki idare amirlerimizden maddi ve manevi desteklerini üzerimizden eksik etmemelerini bekliyorum ki ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edelim. Ben Sayın Valimiz ve vekilimize ayrıca teşekkür ediyor, desteklerini bekliyorum."diye konuştu.