P.Sefa KARABACAK-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt ziyaretine haftalar önce hazırlık yapan ve ziyareti Bayburt açısından çok önemli bulan Bayburt Demirözü Dernekler Birliği yönetim kurulu üyeleri, Demirözü ilçesine bağlı köy muhtarları ile bir araya geldi.

Demirözü Dernekler Birliği Demirözü ilçesine bağlı muhtarları yemekte buluşturdu. Yemeğe Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in danışmanı Savaş Küçük, Ak Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, MHP Demirözü İlçe Başkanı Bayram Fidan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca ve muhtarlar katıldı.

Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu yanısıra yönetim kurulu üyeleri Selami Şimşek, Fuat Bayram, Muharrem Kumru, Cavdar Kıranoğlu, Yavuz Yıldırım, Yüksel Topçu da yemekte hazır bulunduğu toplantıda Başkan Hacıarifoğlu, göçün önlenmesi adına Çamur Barajının hızla bitirilmesi, Bayburt’un havaalanına kavuşması, demiryolunun Bayburt’tan geçmesi, nüfusun artması durumunda Demirözü’ne yüksekokul yapılması, Demirözü Muhtarlar Birliğinin kurulması gibi konular üzerine açıklamalar yaptı. Hacıarifoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayburt’a gelmesinin arifesinde isteklerinin ve beklentilerinin Cumhurbaşkana Erdoğan’a ulaşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hacıarifoğlu,  "Cumhurbaşkanımıza sunacağımız Bayburt ve Demirözü için isteklerimizi şöyle sıraladık. Teşvikte 5. bölgede pozitif ayrımcılık istiyoruz. Osmaniye, Çankırı, Erzurum gibi illerin gelişmişliği Bayburt’tan fazla. Bu illerde sanayinin gelişimi Bayburt’tan daha fazla. Bundan dolayı teşvikte Bayburt için pozitif ayrımcılık talep ediyoruz. Demiryolu güzergahına Bayburt ilinin dahil edilmesini bekliyoruz. Bayburt’taki hayvancılığın daha ileri seviyelere ulaşması adına hayvancılık projelerine öncelikli olarak destek verilmesi Bayburt’ta önümüzdeki yıllarda  hayvancılığa dayalı sanayinin gelişmesi adına kaçınılmaz bir durum arz etmektedir.Tarıma dayalı sanayinin ilimizde gelişmesi adına cazip destekler ve teşvikler Bayburt’umuzun gelişimine ivme kazandıracaktır. Bayburt-Gümüşhane havaalanının yapımının kısa sürede tamamlanması ilimize büyük bir canlılık kazandıracaktır. Demirözü ilçemize 50 yataklı bir hastanenin yapımı vatandaşlarımızın sağlığı için önem arz etmektedir. Çamur Barajının yapım sürecinin hızlandırması kuraklığın yaşandığı son yıllarda çiftçimiz için büyük önem arz etmektedir "dedi.

Hacıarifoğlu, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan’a ise katılımından dolayı teşekkür ederek ilçenin muhtarlarına yardımcı olacağını düşündüklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANIMIZI SİYASİ DÜŞÜNCELER ÜSTÜ KARŞILAYALIM

‘Bayburt bir bütün. Demirözü, Aydıntepe bu bütünün parçaları. Parçalar ne kadar iyi işlerse parçalar görevlerini ne kadar iyi yaparsa bütün o kadar faal olur, bütün o kadar randımanlı çalışır’ sözleriyle konuşmasına başlayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, " Bütün dünyadaki Bayburtlu hemşerilerimizle Bayburt’u oluşturuyoruz. Bayburt nüfus olarak küçük olabilir ama yetiştirdiği değerlerle, taşıdığı misyonla, sahip olduğu vizyonla çok büyük. Bunu unutmayalım. Bunun duygusal bir söylem olmaktan öte reel bir zeminin de olduğuna inanıyorum. Onun için biz cumhurbaşkanımızı bütün derneklerimizle, köylerimizle ve muhtarlarımızla siyasi hiçbir düşüncenin peşine takılmadan Bayburtluluk zemininde Sayın cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde nasıl karşılamamız gerekiyorsa o şekilde karşılayalım. Gereken gayreti ve titizliği göstereceğinizden eminim. "dedi.

BİR VE BERABER OLURSAK SESİMİZİ DAHA İYİ DUYURURUZ

Bayburt’un siyasilerin nezdinde çok kıymetli olduğuna değinen Başkan Memiş, " Bunun göstergesi de cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurt içi gezilerine bu bölgeden başlamasıdır. Biz de Sayın cumhurbaşkanımızı ne kadar iyi karşılarsak Sayın cumhurbaşkanımızdan Bayburt’umuz adına yapacağımız talepler de o kadar net olacaktır. Bu taleplerimiz de muhakkak karşılık görecektir. Burada bize düşen şey birlikte olmak, beraber olmaktır. Bir ve beraber olursak sesimizi daha iyi duyururuz. Sesimiz daha gür çıkar. "diye konuştu.

Başkan Memiş, Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Hacıarifoğlu ve yönetimine ise duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan ise, barışın ve güvenin şehri olan Bayburt gibi mübarek topraklarda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, " Bu topraklarda görev yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Hep birlikte, birlik beraberlik içerisinde ilçemize güzel hizmetlerde bulunacağız. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımıza her zaman kapımız açık. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın hep birlikte bir güç oluşturacağımızı düşünüyorum. "dedi.

Kaymakam Yıldızhan, toplantıda emekleri geçenlere ve toplantıyı düzenleyen Demirözü Dernekler Birliği yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.