29 Ekim Çarşamba günü Valilik makamında yapılan tebrikat töreninin ardından Gençosman stadyumundaki törenler Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit ve Belediye Başkan V. Cemil Polat tarafından, törene katılan öğrencilerin silahlı kuvvetler mensuplarının ve vatandaşların bayramının kutlamasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından günün anlamını belirten şiirlerin okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

 İnsanlığın şeref tacı büyük milletimizin aziz evlatları, Sayın Bayburtlular diyerek konuşmasına başlayan Vali Yusuf Odabaş;

“Bugün Milletimizin şanla dolu tarihini yücelten Cumhuriyetimizin 91.inci yılını hep beraber kutluyoruz. Cumhuriyet bayramı hepinize hepimize kutlu olsun.

Aziz vatandaşlarım; vatan bütünlüğünün tehlikeye girdiği, düşman istilalarının yoğunlaştığı bir sırada Milletimizin Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleşerek, inanç ve azimle, Milli Kurtuluş Savaşını başlattırmıştır. Kısa zamanda Anadolu’muzun bütün şehir ve kasabalarında bu uyanış ve Milli Mücadele Harekâtı, sayı, silah ve teçhizat yönünden çok üstün olan düşmanlarını yenilgiye uğratarak 91 yıl önce bugün Cumhuriyeti kurmuştur.

Çok güç şartlar imkânsızlıklar içerisinde yüz binlerce şehit kanı dökülerek kazandığımız bu istiklal mücadelemizi, kültürel ve ekonomik alanda da kazanmaya mecburuz. Şurası tarihin tescil ettiği bir gerçektir ki, ekonomik alanda da bağımsızlığını elde edemeyen milletler, gelişmiş ülkelerin çıkar oyunlarına sahne olmaktan kendilerini kurtaramazlar.

Bu nedenledir ki, süper devletlerin, ülkemizdeki menfaat oyunlarına ve Milletimizi birbirine düşürmek yolundaki ihanet planlarına son verebilmek için inanç birliğine, çalışmaya, Milli bütünlüğümüzü pekiştirerek, maddeten ve manen dünya milletleri seviyesinin üzerine çıkarmaya mecburuz.

Milli Mücadele savaşını hangi ruh ve imanla kazandıysak o ruh ve inançla, milli bütünlüğümüzü pekiştirerek, kültürel ve iktisadi bağımsızlığımızı sağlamak yegâne çıkar yoldur. Mili Mücadele ruhunun gayesinden saptırmak isteyen, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hüsrana uğrayacaklardır.

Çünkü bu ruhla kurulan Cumhuriyetimizi aziz milletimizin kendisi koruyacak ona uzanan elleri kıracak ve devam ettirecektir.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, yarınlarımız bugünden daha aydınlık daha müreffeh olacaktır.

Konuşmama burada son verirken, Milletimize doğru gittiği yolda, Cenabı hakkın yardımcı olmasını diliyor, herkesin Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, hepinizi sevgi ve

 

saygılarımı sunuyorum.”diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra etkinlikler çerçevesinde düzenlenen okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olanlara ödüleri Valimiz Sayın Yusuf Odabaş, ikincilere Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit ve üçüncü olanlara da Belediye Başkan Vekili Cemil Polat tarafından verildi.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında işçilerin mahsur kalması nedeniyle Akşam saat 17.30 öğretmenevinde yapılacak olan Cumhuriyet resepsiyonunun, Valimiz Sayın Yusuf Odabaş’ın talimatları doğrultusunda iptal edildiği duyuruldu.