Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"BİR DE UTANMADAN BARIŞTAN BAHSEDECEKSİNİZ"

"Kürt vatandaşımdan kitabı kütüphaneyi esirgedikleri gibi enerjiyi de elektiriği de esirgiyorlar. Sen ışıksız kal diyorlar. Böyle barış olur mu? Cam, pencere her yeri yakacaksınız, polisime kurşun sıkacaksınız bir de utanmadan barıştan bahsedeceksiniz. Bayburt, kahramanların diyarı Bayburt, yiğitliğin şehri Bayburt. Şen olasın Bayburt. Sizleri gönülden selamlıyorum. Bu kardeşiniz bütün Türkiye'nin 11 yıl Başbakanlığını yaptı. Şu anda Cumhurbaşkanlığı vazifesini yerine getiriyorum. İlk defa halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmenin sorumluluğu içerisindeyim. Sizler bu kardeşinize sahip çıktınız.

''BAYBURT BİZE EN GÜZEL HEDİYEYİ VERDİ''

10 Ağustos'ta sandıklar açıldığında en yüksek oyların hangi illerden çıkacağını çok merak ederek izledim. Birincisi Rize oldu, ikincisi Bayburt oldu, üçüncüsü Gümüşhane oldu. Siz bu kardeşinize en güzel hediyeyi verdiniz. Bayburtlu tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim her birinizden razı olsun.

''KENT ORMANINI BUGÜN AÇIYORUZ''

Bugün hem Bayburt'a teşekkür etmeye hem de bu vesile ile yapımı tamamlanan eser ve hizmetin açılışını yapmaya geldik. Bugün bu törenle bunların resmi açılışını yapıyoruz. Bayburt üniversitemize 4 ayrı tesis kazandırdık. Onları bugün açıyoruz. Kent ormanını bugün açıyoruz. Bütün bu yatırımların Bayburt'a hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ölene kadar hizmetin sonu yok. Durmak yok yola devam. Tüm ilçelerin derslik ihtiyacını karşıladık. Bayburt'umuza üniversite kazandırdık. 15 sene önce denseydi ki Bayburt'a üniversite kurulacak. İnanır mıydınız? Yeni yurtlar açarak öğrencilerimizin barınma sorununu çözdük.

''BAYBURT'U 2006 YILINDA DOĞALGAZLA TANIŞTIRDIK''

Bayburt'u 2006 yılında doğalgazla tanıştırdık. Ne çileler çektiniz, değil mi? Bayburt'ta 16 tane tarihi eseri restore ettik. Bayburt'ta şu anda da çok önemli yatırımlar devam ediyor. Bu millet küllerinden ayağa kalktı ve yürüyor. 24 Mart'ta Trabzon'da Zigana tünelinin müjdesini vermiştim. Bu proje Trabzonun olduğu kadar Bayburt ve Gümüşhane'nin de projesidir. İnşallah bütünüyle dozerleri çalıştırmak için çalışmalar hızlanıyor. Bugün Ulaştırma Bakanımla da yolda gelirken bunları konuştuk.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak fahri milletvekiliyiz ya Bayburt'la özel olarak ilgileneceğimizi belirtmek isterim. Birlikte çalışacağız el ele vereceğiz. Sadece sizin, sadece bizim çalışmamız yetmez. İnşallah Bayburt'u bölgenin parlayan ışığı yapacağız.

''BİZ 'KESİLEN SAKAL DAHA GÜR BİTER' DİYEN ECDADIN TORUNLARIYIZ''

Sevgili Bayburtlular, Türkiye'de son günlerde yaşanan hadiseler karşısında Bayburt'un özellikle üzüldüğünü çok iyi biliyorum. Tarih boyunca Bayburt vatanseverlik destanları yazdı. Sokakları yakan yıkan vandalların 81 ilimiz içinde Bayburtu da üzdüğünü biliyorum. Hiç endişheniz olmasın Türkiye üç beş sokak serserisine boyun eğecek bir millet değildir. Onlar yakarlar ağır bedeller öderler ama biz yenisini yaparız. Biz kesilen sakal daha gür biter diyen ecdadın torunlarıyız.

Bu terör örgütü milletin arasına fitne sokmaya çalışıyor. Oyuna gelmeyeceğiz. İnadına kardeşlik diyeceğiz. Doğudaki kardeşlerimiz gerçeği çok net görüyor. Bu terör örgütünün nasıl kalkınmaya ilerlemeye engel olduğunu görüyor. Bu zulme barbarlığa Kürt anne babalar daha fazla seslerini yükseltecek buna inanıyorum. Çocuklarımızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Çocuklarımıza sahip çıkın.

''KÜRT ÇOCUKLAR OKUMASIN DİYE UĞRAŞIYORLAR''

İşte şu anda okul yakarak, kütüphane yakarak, kitap yakarak nasıl vandal olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Kürt çocuklar cahil kalsın, kitapla tanışmasın diye yapıyorlar. Çünkü Kürt çocuklar okursa bunların tuzaklarına düşmeyecek. Bunlara yazıklar olsun diyorum. Bundan önce kim derdi ki Şırnak'a Muş'a Iğdır'a havalimanı yapılacak? Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz düşünebiliyor musunuz iş makinası yakıp tehdide devam ediyorlar. Biz hizmet götüreceğiz onlar engellemeye çalışıyor. Bunlar hain ya.

Allah aşkına neymiş Türkiye Kobani'ye yardım etmiyormuş. Ya hu tezkereye hayır diyeceksin, zalim Esad'a destek vereceksin, Halep, Tunus yanarken susacaksın 250 bin kardeşimiz öldürülürken o zalim Esad'ın bombalarıyla susacaksın, polise taş atacaksın. Bunlara bunun hesabını elbet soracağız''

Bayburt'un da Bayburtlu kardeşlerimin de aklı selim hareket edeceklerine inanıyorum. Hiç merak etmeyin biz kahraman şehitlerin, kahraman Genç Osman'ın izinden gidiyoruz."