Göreve başladığı günden itibaren Çoruh’u turizme kazandırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, “Çoruh’la yattık Çoruh’la kalktık. Çoruh’u Bayburt’a kazandıracağız dedik. Bugün yaptığımız çalışmaların bir kısmının meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. İyi ki burada bu çalışmaları yapmışız.” dedi.

 

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Rafting 1. Kademe Antrenörlüğü Kursu başladı.

 

Belediyemizin Rabia Kadıoğlu Parkı yan kısmında başlattığı rekreasyon ve birit çalışma alanı içerisinde gerçekleştirilen eğitim programı Bayburt’ta rafting sporunun gelişmesine öncülük edecek.

 

Rafting Milli Takım Antrenörleri Kanat Karamürsel, Savaş İzmirli ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanlığı Görevlisi ve Kurs Yöneticisi Firdevs Güze gözetiminde devam eden eğitim programı 16 kursiyerle programına devam ediyor. Program kapsamında kursiyerlere 8-19 Aralık tarihleri arasında 1. Kademe Antrenörlük Kursu eğitimi verilecek. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere rafting antrenörlüğü sertifikası verilecek ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler Bayburt’ta rafting sporunun gelişmesine öncülük edecek.

 

Eğitim programı hakkında bilgi veren Rafting Antrenörü Kanat Karamürsel, “Şu anda, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği 1. Kademe Rafting Antrenörlüğü Kursu eğitimini gerçekleştiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı Rafting 1. Kademe Antrenörü yapacağız. Şu anda aday durumundalar. Büyük ihtimalle arkadaşlarımız başarılı olacak ve Bayburt’ta rafting sporunu başlatacaklar.” şeklinde konuştu.