Belediye Şehir parkında tören açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat; “DPT tarafından kabul edilen 6. Projeden biri olan ve sizlerinde uygulamış olduğu  “Tohum ektik çiçek topladık” gerçektende tohum ektik çiçek topladık. Belediye her sene belli bir oranda parasını vermek suretiyle şehre çiçek ektirirdi. Bundan önceki süre zarfında yaklaşık 25 -35 bin çiçek ektirirdik. Dedik ki kendi üretimimizi yapalım hem daha fazla çiçek elde etmiş olalım hem de SODES projesi çerçevesinde kadınlarımıza istihdam oluşturalım. 

            Birde bir şey öğretelim Bayburt’ta çiçekçilik yapılır, seracılık yapılır, Bayburt’ta kavun olur, karpuz olur. Şuanda yediğimiz domatesler salatalıklar kendi seramızdan. Toplamda 5 ton üretim gerçekleşti.

             Biz çiçek üretimi işini bundan sonraki dönemde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla projede yazımından takibine kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde Bayburt daha çok çiçeğe sahip oldu. Bayburt daha önceki yıllarda 30 35 bin çiçekle süslenirken bu sene 150 – 200 bin adet çiçek ürettik ve onlar şuanda cumhuriyet caddesinde orta refüjde sizin eseriniz olarak duruyorlar. Projelerimiz devam ediyor bu projemizde temizlik işleri müdürümüzün de emeği çok özellikle kadınlarımızı motive etme konusun da.” dedi.

        Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek konuşmasında; “Öncelikle tebrik ediyorum. Son yıllarda Bayburt’ta kadınlarımızı istihdama yönelik çalışmalar yapılması gerçekten güzel bir durum. Hem İş - Kur vasıtasıyla hem de SODES ve Avrupa Birliği projeleri vasıtasıyla bayanlarımız artık evlerine ekmek götürmeye başladı. İnşallah bunun devamı gelecektir. Bu busene burada bitmeyecektir. Önümüzdeki yılda daha sonraki yılda sosyal projeler olarak artarak devam edecektir.

               Belki SODES projesinden elde edilen paranın miktarı bir eve girdi olarak düşük olabilir. SODES projelerinden 300,00.-TL ile 400,00.-TL civarında para alırken İş –Kur’da şuanda 750,00.-TL ile 800,00.TL lira civarında para alınıyor. Bakıyoruz Bayburt’ta ailelerimizin işsizliğin yoğun olduğu ülkemizde Bayburt’ta işsizliği düşürmek açısından hem eş hem hanım hem de çocuğu İş - Kur, SODES ve Avrupa Birliği projeleriyle evlerine 1.500.00.-TL ile 2.000.00.-TL para girdisi oluyor. Ben gerçekten hem bayanların iş alanında aktif olmaları Bayburt’ta bu iş zordur. Biliyorsunuz kültürel ve sosyal yapımız nedeniyle bayanlarımız evden fazla dışarı çıkamazdı. Hem iş alanında hem de siyaset alanında bayanlarımızdan daha fazla beklentimiz var. Ben size tekrar teşekkür ediyorum.”

             Bayburt Valisi Hasan İpek konuşmasında; “Bayburt’ta bence çok güzel bir şey yapmışsınız. İnşallah devamı da gelecek başkan söz verdi. İş – Kur’dan devam edeceğiz Bayburt’un bayanlarının bu şekilde bir şeyler yapması bizi her zaman sevindiriyor. Aile ekonomilerinize katkıda bulunmanız hepimizi sevindiriyor. Geçen yıl ilk defa Bayburt’un nüfusu 2.500 kişi arttı. 40 – 50 yıldan beri nüfusu hep azalan bir ildi. Bayburt’ta istihdam sorununu hükümetimiz ciddi anlamda çözdü. Sizlerde buna katkıda bulunuyorsunuz gayret sarf ediyorsunuz.  Nüfusumuz önümüzdeki yıllarda inşallah daha da artacak. Gelirlerimizde artacak ve hep beraber inşallah daha da mutlu ve huzurlu yaşarız. Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık inşallah önümüzdeki yılda böyle güzel projelere imza atarsınız.  Tekrar tebrik ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladıktan sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.