BAYBURTGÜNDEM- Törende şehitler için saygı atışı yapıldı, Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümü dolayısıyla Bayburt’ta düzenlenen etkinlikler Bayburt Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle başladı. Burada Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile ŞAGDER Başkanı Selami Köksal tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından törene katılanlar Saygı Duruşu’nda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Törende yer alan İhtiram Mangası’nca bu sırada Çanakkale Deniz Zaferi’ni Türk Milleti’ne armağan eden şehitler için saygı atışı gerçekleştirildi.

Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞAGDER) Başkanı Selami Köksal ile Üsteğmen Mert Can Sezgin’in tarafından günün önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Zekeriya Tosun ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin şehitliklere karanfil bırakması sonrasında Kur’an-ı Kerim okundu.

Bayburt Şehitliği’ndeki tören katılımcıların duasıyla sona erdi.

Törene Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.